Ne trezim? Directorul DSP Neamț spune cu gura lui: „DSP nu avizează circuite electrice, ci doar circuite epidemiologice”

0

Publicația Adevărul.ro a prezentat astăzi declarații edificatoare care demontează manipularea zilelor care au urmat tragediei de la ATI Piatra-Neamț în care 10 oameni au murit arși de vii.

Principala premisă de la care s-a pornit când nici nu începuse bine ancheta efectuată de criminaliști a fost aceea că lipsea un aviz de la DSP pentru mutarea pacienților de la ATI etajul 3 la ATI etajul 2, lucru care a insinuat că mutarea pacienților ar fi fost una dintre cauzele tragediei. (click aici pentru comunicatul oficial al DSP)

Practic, tot ceea ce s-a făcut la etajul 2 a fost construirea unui simplu perete.

„Pentru mărirea capacității secției A.T.I. pentru pacienții pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcționale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau să fie tratați pacienții pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienții pozitivi erau tratați la etajul III.”, se arăta în comunicatul DSP.

Și șeful ATI a precizat într-un interviu pentru Recorder că nu s-au făcut improvizații în secția de ATI de la etajul 2: „E de fapt secția noastră, în care n-am modificat nimic. Ea era cea de la etajul doi în care am funcționat ani de zile. (…) improvizație nu a fost absolut deloc. (…) Erau paturile pe care le folosisem permanent, nu era absolut nimic modificat.”

S-a făcut doar o modificare de circuit, adică un simplu perete. „am făcut o separare pe etajul doi, cu o zonă largă spre saloane, pe unde să circule pacienții pozitivi, și o zonă mai îngustă, spre partea de cabinete.”, mai spune șeful ATI.

Şeful DSP Neamţ a declarat pentru Adevărul că nicio documentaţie pentru lucrările de la ATI nu a ajuns la DSP, dar că este conștient că intenția spitalului s-a dorit a fi una bună și în sprijinul pacienților. De asemenea, chiar directorul DSP, jurist, afirmă că această instituție nu avizează circuite electrice, ci doar circuite epidemiologice, adică trebuia să spună dacă acel simplu perete este conform sau nu din punct de vedere epidemiologic:

Se ştia că se lucrează la mărirea capacităţii Secţiei ATI, în ideea de a se face un lucru bun pentru pacienţii care aveau nevoie de îngrijiri speciale şi că urmau să fie mutaţi de la etajul trei la doi. Probabil că se lucra la o documentaţie pe care urmau să o trimită la DSP, una prin care să ni se ceară avizul. Aceasta nu a venit la noi. Direcţia de Sănătate Publică nu avizează circuite electrice, ci circuite epidemiologice. Nu vreau să învinovăţesc pe nimeni, pentru că ştiu că s-a dorit a se face un lucru bun pentru pacienţi“, a declarat Firăstrău pentru Adevărul.

Conducerea DSP mai spune un lucru șocant: „Cu aviz sau fără aviz de la DSP, cred că explozia tot se petrecea. S-a vrut un lucru bun, dar… Aşteptăm să vedem ce va stabili ancheta despre cauza incendiului.”

Citiți materialul integral aici.

Așteptăm cu toții rezultatele anchetei făcute de Parchet, stabilirea adevărului și vinovaților.

dolinex

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate