Municipiul Roman a rămas fără steag!

5

Din setul de acțiuni care miros a cultul personalității, autointitulații părinți ai ”familiei romașcane” și-au inventat propriile simboluri, blazoane, drapeluri, imn și tot ce se mai poartă la un voievodat urban. Așa s-a întâmplat și cu steagul municipiului Roman care a fost făcut după capul unor politicieni romașcani fără avizul Comisiei de Heraldică sau alte aprobări legale. Inevitabil, a venit și ziua în care cineva și-a dat seama de faptul că steagul este ilegal. De azi, municipiul Roman nu mai are steag, iar cel folosit până acum a fost retras din toate locurile unde fusese arborat.

Mai puțin obișnuiți cu presa de investigație, conducătorii Romanului s-au trezit cu un articol din partea ziarroman.ro, preluat de ziarpiatraneamt.ro unde se vorbește de suspiciunea că aceste simboluri și însuși steagul Romanului sunt de fapt niste invenții absolut neoficiale și ilegale. ( click aici pentru articol )

În urma acestui articol, Instituția Prefectului Neamț s-a autosesizat și a cerut explicații primăriei din Roman despre legalitatea steagurilor. Ca răspuns, primăria Roman a dat jos toate steagurile, asumându-și faptul că acestea sunt ilegale și că ele nu există oficial.

Acum că primăria Roman a prostit pe toată lumea ani de zile lăsând impresia că acestea sunt simboluri oficiale este doar o parte a problemei. Rămâne de văzut ce va zice Curtea de Conturi despre toți banii cheltuiți pe confecționare și montare de steaguri neoficiale. Cineva credem că va da banii înapoi. Poate chiar consilierii locali care au aprobat cheltuirea acestor bani.

Nu putem, în final, decât să ne declarăm absolut șocați de ce se întâmplă în Roman.

Desigur că ne așteptăm ca primarul Romanului să aibă iar o ieșire neinspirată ca în cazul Grădinii Zoo despre care a declarat că s-a cerut autorizarea ei și intrarea în legalitate ca urmare a decesului unor animale sălbatice din cauza presei județene, adică din cauza noastră. Ne așteptam ca acum să zică primarul că Romanul nu mai are steag tot din cauza noastră, nu din cauza faptului că steagul era o vrăjeală ilegală și că Romanul nu are de fapt și de drept niciun steag.

Iosub Robert

P. S.: Când aveți puțin timp, domnilor de la Primăria Roman, vă sugerăm să scoateți steagul folosit ilegal și de pe site-ul primăriei și să retrageți de peste tot pliantele și materialele tipărite care contin acest simbol ilegal.

Sursa: ZiarRoman.Ro

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Maria Blanaru spune

  bafta si succes pe viitor la conducerea primariei felicitari pt scaderea pretului la gunoi

 2. Catalin Giosanu spune

  Cand ceva merge bine vin unii sa strige hotii. Dar nu se uita in urma la ceea ce au lasat si cum arata acum. Respect pt dl. Leoreanu. Mergeti inainte

 3. Dorian Popovici spune

  De parcă ar fi o noutate că în multe din instituțiile publice legile sunt opționale…

 4. Gabriela Mitru spune

  de ce , cine spune asa ceva si apoi de-atata vreme sta arborat si numai acum s-a aflat

 5. Mirel Andrisoaei spune

  Bine ca la TG MURES si prin localitati cu Unguri au voie cu steaguri de ale lor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate