Municipiul Piatra-Neamț și-a depus candidatura pentru a fi gazda Campionatului European de Karate Tradițional 2017

5

Sâmbătă, 26 martie, primarul Dragoş Chitic a susţinut o conferinţă de presă în care a anunţat că municipiul Piatra-Neamţ îşi va depune candidatura pentru a fi anul viitor gazda Campionatului European de Karate Tradiţional Fudokan 2017.
Alături de primarul Dragoş Chitic, la anunţul acestui eveniment de maxim interes au fost: Paul Pintilie – Antrenor de Karate la C.S. Ceahlăul, Nicolaie Mărăndici – Președintele Federației Române de Karate Tradițional, Mihai Apan – Secretarul Federaţiei Mondiale de Fudokan şi, nu în ultimul rând, Vladimir Jorga – Preşedintele Federației Europene de Karate Tradiţional.
„Dumnealor se află la Piatra-Neamţ pentru două evenimente: să participe la Campionatul Naţional de Karate Tradiţional, etapa pe zona Moldovei, care se va desfășura astăzi în sala Ceahlău și totodată să viziteze Sala Polivalentă pe care noi, municipalitatea, vrem să o punem la dispoziție pentru organizarea Campionatului European de Karate Tradiţional Fudokan din 2017”, a declarat primarul Dragoș Chitic.
Această competiție ar putea fi una extrem de benefică pentru Piatra-Neamț, dacă amintim că în 2015 acest campionat s-a desfășurat în Italia, la Napoli, unde s-a bucurat de prezenţa a peste 1.200 de sportivi, iar anul acesta Campionatul va avea loc în Cracovia, Polonia. De asemenea, pentru ediţia din 2017 şi-a depus candidatura şi capitala Franţei, Paris, lucru care certifică valoarea şi importanţa acestui campionat.
„Găzduind un eveniment de o asemenea amploare este un prilej foarte bun de a ne promova orașul. Ne dorim să aducem la Piatra-Neamț cât mai multe evenimente sportive internaționale și pe această cale invit pietrenii, la începutul lunii aprilie, la Finala Cupei României la Volei masculin și feminin, iar la începutul lunii iunie la meciul echipei naționale de handbal feminin cu reprezentativa Belarusului.”, a ţinut să precizeze Dragoș Chitic.

subtitrare

Chiar dacă pentru desfăşurarea Campionatul European de Karate Tradiţional Fudokan din 2017 oraşul Piatra-Neamţ își dispută candidatura cu oraşe de altă talie şi anvergură, asta nu înseamnă că are mai puţine şanse.
Acest aspect a fost confirmat şi de sensei Vladimir Jorga: „Piatra-Neamț este un oraș minunat. Aveți toate șansele pentru a găzdui acest eveniment. Orașul Piatra-Neamț este calificat să găzduiască acest campionat și datorită numărului mare de persoane care practică această artă”.
După conferința de presă, reprezentanții forului european au vizitat Sala Polivalentă, locul propus pentru desfășurarea Campionatului European, iar de la ora 15:00 au luat parte la deschiderea oficială a Campionatului Național de Karate Tradițional – etapa pe zona Moldovei. Campionatul Național de Karate Tradițional, ediția a XXV-a, care a debutat azi la Piatra-Neamț, a reunit peste 90 de sportivi din Neamț, Vaslui, Iași, Tecuci, Brăila și Galați.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Socea spune

  Nu se intampla ptr ca nu avem autostrada sa vina lumea.

 2. Dumitru Dragos spune

  Tot respectul pt cel mai mare sensei din polonia si mai ales din rominia

 3. draguta spune

  Felicitari Domnului antrenor Paul Pintilie, care depune mult suflet in afirmarea sportivilor karatisti din orasul nostru !

 4. Rene spune

  Ar fi o premiera pentru oraș!

 5. Zanica Cerchez spune

  Avem sala polivalenta! De ce nu?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate