Municipiul Piatra-Neamț este alimentat cu apă din lacul unde sunt focarele de gripă aviară – specialiștii spun că nu este nicio problemă

8

lacPopulația municipiului Piatra-Neamț este alimentată cu apă din lacul Bâtca Doamnei, unde sunt declarate focarele de gripă aviară. Pe această temă, specialiștii spun că nu este nicio problemă, deoarece apa este captată de la 3 metri adâncime și este și tratata cu clor, ceea ce ar omorî eventualii viruși.
Cu toate acestea, pentru si mai multă siguranță conducerea companiei de apă cauta soluții de monitorizare a acestui tip de virus, el nefiind prins în normele legale de monitorizare când vine vorba de calitatea apei.

Comunicat APASERV

„Avand in vedere confirmarea gripei aviare cu virusul H5N8 la lebedele gasite moarte pe lacul Batca Doamnei si pe raul Bistrita, Compania Judeteana ApaServ S.A. mentioneaza urmatoarele:

Apa furnizata in reteaua de distributie nu prezinta pericol pentru consumul populatiei.

Sursa de apă brută este captată din Lacul Bâtca Doamnei cu ajutorul sorburilor de la o adâncime de 3metri, fiind supusa în timpul procesului tehnologic  unor tratamente fizico-chimice în vederea potabilizării.

Fluxul tehnologic din  Stația de  captare-tratare de la Piatra Neamț,  având ca sursă de suprafața Lacul de acumulare Bâtca Doamnei, este supravegheat permanent pe fiecare etapă în parte, prin efectuarea de analize fizico-chimice și microbiologice.

Parametrii obținuți se încadrează in limitele impuse de Legea Calității Apei 458/2002.

Nu s-au constatat depășiri ale valorilor parametrilor obținuți atât pe flux cât și la ieșirea din stația de tratare.”

Vezi și Focar confirmat de gripă aviară în Piatra-Neamț! DSV roagă populația să respecte restricțiile impuse

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
8 Comentarii
 1. Ionita Constantin spune

  Mai luativa dupa prostii astea moare lumea de ata prostie

 2. mickey999 spune

  Ei daca treaba cu apa din lac e pe nasoale atunci singura solutie … e cea adoptata de BARBATUL matrafoxat de la ora 9:00 din articolul precedent !

  🙂 🙂 🙂

 3. Ciprian Avădanei spune

  Anu trecut era alta problema…din cauza celor care hraneaua lebedele si din cauza acelor lebede care isi lasa „norocul” in lacul nostru formau nu stiu ce bacterie periculoasa care o aveam la apa de la robinet.Acuma avem gripa aviara…altii vor sa merleasca lebedele…..WTF ?? Chiar suntem asa de retardati ? Daca era focar de gripa aviara era de mult inchis accesul la toate pontoanele lacului…etc si nimeni nu se putea apropia de apa si de lebede

 4. Aurel Aurelio spune

  Fuga la magazine sa cumpărăm apă plată.

  1. Francisca-Helen Cojocaru spune

   Buna asta 😂😂

 5. Mariana Amihaesei spune

  OMORATI-LE!!!! MAI STATI PE GANDURI??

 6. Diana Diana spune

  Rectific :la alt post de tv.

 7. Diana Diana spune

  Zvonul precum ca ,ar fi gripa aviara,a fost infirmat,la stiri ,la Alaturi de „nasul TV”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate