Multe accidente la exploatările forestiere din Neamț

1

În județul Neamț, comparativ cu alte județe, accidentele care au loc în domeniul exploatării forestiere sunt destul de frecvente.


Conform celor afirmate de Ioan Popescu, șeful ITM Neamț, în luna decembrie a anului trecut au avut loc trei accidente mortale, două dintre acestea având loc în exploatări forestiere, fiind cauzate de doborârea necorespunzătoare a arborilor.

Frecvența acestor accidente pare să fie determinată și de exploatarea masivă de masă lemnoasă care se face în Neamț.

„Avem câteva sute de firme de prelucrare primară a lemnului și de mobilă, iar un aspect important, din punctul meu de vedere – majoritatea celor cu experiență în domeniu nu mai lucrează în Neamț. Mulți au plecat în alte județe sau în afara țării. Din păcate, un accident care are loc în exploatările forestiere, de cele mai multe ori, este fatal. În pădure, dacă ai greșit, copacul te omoară.”, a menționat inspectorul sef al ITM Neamț, Ioan Popescu.

Potrivit prevederilor legale, atunci când se produce un accident de muncă, angajatorul are obligația să anunțe imediat Inspectoratul Teritorial de muncă. Încălcarea acestei obligații este sancționată drastic și pe loc. Uneori, accidentele de muncă sunt anunțate și de Poliție.

Ioan Popescu ne-a mai precizat că între instituția pe care o conduce și Poliție există o convenție: „ La cercetarea unui accident de muncă mergem împreună cu colegii de la Poliție. Parte din cercetarea unui eveniment o reprezintă cercetarea noastră tehnică, care îi ajută foarte mult. ”

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Nelu spune

    Situația este creeata și de faptul că. Mare parte din cei de trudesc pe la exploatări forestiere ori gatere sunt. adolescenți , chiar minori. in unele cazuri , Cei care mai sunt. cu oarece experiență și aceea jumate dintre ei s au ocupat cu totul altceva înainte ,Dar cum Nevoia te ,, învață,, te recalifici Singurel : aduni 2 bănuți , după care te duci la Dede i ți i ei o drujba , cizme, casca , ochelari , salopeta și Gata ești Fasonator profesionist , mai bazat decât ce au avut la UFET , RNP Romsilva , care tot i am amintit , au scos la vânzare lemn de foc Ptr populație Adevărat dar cum , te duci la ei , plătești și după afli unde este lemnul și că trebuie să ți l i ei singur din pădure , ori canton silvic de care ține parchetul respectiv , Acolo te vezi cu Dom pădurar Care are El niste Băieți ,care te pot ajuta cu lemnul , tăiat și transport , băieți care înainte de lucru , trebuie consume un întăritor , după se apucă de lucru ,DA lucru naibii , drujba care e făcută Ptr tăiat Strujeni , Stuf, Bambus , orice numai lemn masiv Nu se încălzește ,strica , moment în care apare Inventivitatea. romanului , STIU Eu ce sa i fac sa l curm ,dobor , face o tapa rapida , care generează o lucrare gen Păcală , Accident cu victime , Acum Logic , Șefu , pădurarul Nu o sa poată spune că aceea , cela era la Furat , Nu a fost un Accident de muncă , Cum trăim în RO știm cum se Rezolva , finalizează astfel de cazuri și vor fi in continuare , acum orice puștan , individ , cum am spus cu 300 ,400 Ron , investiție ia drujba Nu e interzisa vânzarea de nici o legislație , de Ex caz tutunului , o ia găsește El o mamaie , tataie care sa aibă Nevoie de o cărucioară de lemne, prilej cu care amortizează investitia in drujba și dacă e Norocos rămâne cu ea și cu ceva profit , din urma vânzării lemnului , Dealtfel chiar D vstra , prezentați cum v-ați întâlnit cu unii pe drum ,cu căruța plina , acum niste timp in urma , Se Știe că astăzi PROFITUL dictează Totul ,așa că Ce Contează posibilitatea ca unii , din dorința de a câștiga un bănuț , cinstit ori nu sa, cada Victime . Dar Statisticile sunt una și Realitatea ,care nu se vede , spune e alta .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate