Mucegai în casă? Află cum scapi de el și cum îl previi

0

Pete negre sau pete pe tavanul băii? Cercuri maro sau pete umede pe pereții bucătăriei? Toate acestea sunt semne silențioase de mucegai în casă. Nu este nevoie să vă panicați, dar este recomandabil să acționați fără întârziere. Mucegaiurile, unele dăunătoare, altele mai puțin dăunătoare, pot fi găsite în aproape fiecare casă. Din fericire, există și vești bune: este mai ușor decât credeți să o preveniți. Puțină solutie anti mucegai, un dezumidificator cameră și ventilație bună, iată mai jos cum scapi de mucegai și cum îl previ.

CUM APARE MUCEGAIUL ÎN CASĂ?

Înainte de a analiza eliminarea și prevenirea mucegaiului în casă, vom analiza mai întâi cauzele apariției mucegaiului. Pentru că mucegaiul vă invadează casa mai ușor decât ați putea crede.  Singurul lucru de care are nevoie pentru a supraviețui este umiditatea ridicată. Acesta este motivul pentru care se găsește adesea pe tavanul băii: vaporii de apă de la duș se ridică și se condensează pe tavanul rece. Acesta este rezultatul unei ventilații insuficiente în baie. Știați că o familie medie produce aproximativ 8 litri de vapori de apă pe zi? Doar gătind, făcând baie, respirând și transpirând. Doriți să monitorizați umiditatea din casa dumneavoastră? Achiziționați un dezumidificator camera. De asemenea, dacă observați mucegai între canturi sau în colțurile camerelor, folosiți o soluție anti mucegai.

Și nu uitați că locuințele noastre sunt din ce în ce mai bine izolate. Ca urmare, nu toată această umiditate poate scăpa, ceea ce are drept consecință inevitabilă apariția mucegaiului în casă. Deci știți de ce ventilația este atât de importantă. Fără ventilație, vă veți confrunta mai devreme sau mai târziu cu probleme de umiditate în casă.

CÂT DE DĂUNĂTOARE ESTE MUCEGAIUL PENTRU CASA DUMNEAVOASTRĂ?

În primul rând, petele provocate de mucegai în locuința dvs. nu sunt deloc estetice. Dar consecințele merg dincolo de ceea ce se poate vedea cu ochiul liber. La început, este posibil să observați doar câteva pete întunecate pe tapet sau pe tencuiala din încăperile în care se răspândește umiditatea. Dar, pe măsură ce umiditatea pătrunde mai adânc în pereți și tavane, structura își pierde din rezistență. Care este rezultatul? Suprafața începe să se desprindă sau să se sfărâme.  Aveți grijă mai ales la structurile din lemn! În cazul în care lemnul este afectat, nu este întotdeauna vizibil din exterior. Dar, în interior, lemnul este cu adevărat mâncat. Enervant, dar nu ireparabil. Cu condiția să o faci la timp.

CUM SE ELIMINĂ MUCEGAIUL?

Dacă vedeți acești oaspeți nedoriți apărând în casa dvs., cel mai bine este să îi îndepărtați cât mai curând posibil. Aveți de gând să vă spălați? Atunci este esențial să vă protejați purtând o mască de gură și mănuși! În supermarketuri și în magazinele de bricolaj, veți găsi multe vaiante de produse bine cunoscute împotriva mucegaiului, care sunt simple, rapide și eficiente. Alege o soluție anti mucegai care intervine rapid, nu este foarte toxică și care asigură eficiență în timp.

O altă metodă des folosită pentru a îndepărta mucegaiul din casă este pulverizarea oțetului direct pe pete. Lăsați oțetul să acționeze timp de o oră sau cam așa ceva înainte de a freca și apoi clătiți bine cu apă. De asemenea, sifonul este eficient și foarte ecologic. Pur și simplu preparați o soluție anti mucegai de aproximativ 5 g de sodă în 25 ml de apă caldă și pulverizați-o pe zonele care urmează să fie tratate. Lăsați amestecul să acționeze timp de aproximativ o oră, frecați cu o perie tare și apoi ștergeți cu o cârpă umedă.

De asemenea, este important să nu vă limitați la petele în sine, ci să tratați o zonă largă din jurul acestora. Este posibil să existe deja mucegaiuri invizibile cu ochiul liber. Ulterior, este important să urmăriți umiditatea din camere. Puteți cumpăra un dezumidificator cameră pe care să îl programați să pornească când umiditatea ajunge la un anumit număr. Un dezumidificator cameră este foarte util și vă va ajuta să susțineți un mediu sănătos. Nu uitați să aerisiți camerele cel puțin 10-15 minute pe zi. Cu cât mai des, cu atât mai bine.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate