Modificări în ceea ce privește regimul dividendelor în 2017

1

Anul acesta se aplică pentru dividende un impozit de numai 5%, față de impozitul anterior de 16%.

Conform prevederilor actuale, se pot ridica dividende după ce se achită impozitul pe venit sau pe profit. Cota de 5% se reține dacă asociatul obține și alte venituri pentru care plătește CASS, acest lucru fiind valabil doar pentru anul 2016.

De la 1 ianuarie 2017 se va plăti o cotă de 10,5% (5% impozit dividende și 5,5% CASS) indiferent dacă asociații obțin și alte venituri pentru care plătesc contribuția de asigurări sociale de sănătate.

Dacă dividendele nu sunt ridicate integral până la finalul anului în curs, ridicarea dividendelor se poate face în limita disponibilului în perioada limitei de prescriere a datoriilor, dacă au avut loc alocarea dividendelor și plata impozitului.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Augustin Buda spune

    Buna seara, Am de ridicat din anul 2017 dividende in valoare de 125.000 lei. Incasarile lunare in numerar sunt de circa 21.000 lei, Cum pot ridica aceste dividende in anul acesta 2018? Impozitul aferent a fost platit la ter-
    men.
    Multumesc mult.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate