Misiuni de înlăturare a efectelor manifestării fenomenelor meteorologice periculoase (24.05.2012)

0

Pompierii militari pietreni au fost alertaţi la ora 09.12 şi au intervenit cu 5 subofiţeri şi un autocamion de intervenţie pentru înlăturarea unui arbore căzut în zona străzii Aleea Tineretului din municipiul Piatra Neamţ. Arborele a căzut pe partea carosabilă, blocând un sens de mers. Salvatorii au tăiat copacul cu ajutorul motofierăstrăului din dotare şi au eliberat artera de circulaţie.
La ora 17.18, pompierii militari au fost alertaţi din nou pentru a executa o misiune de degajare a unor arbori căzuţi în aceeaşi zonă. De această dată, traficul rutier a fost blocat în zonă ca urmare a căderii unui stâlp de susţinere a cablurilor electrice şi a doi arbori. Drumul a fost deblocat de pompierii militari după ce au tăiat arborii, la faţa locului sosind şi o echipă aparţinând E ON Gaz pentru remedierea defecţiunilor din competenţă.
În jurul orei 18.18, s-au primit mai multe apeluri prin 112 potrivit cărora pe raza localităţii Costişa au căzut precipitaţii însemnate cantitativ care au dus la inundarea unor gospodării şi porţiuni de drum şi cale ferată.
La faţa locului s-au deplasat forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ pentru înlăturarea efectelor produse prin manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase.


Pompierii militari au acţionat pentru deblocarea unui podeţ înfundat din cauza căruia cantitatea de apă foarte mare scursă de pe versanţii din zonă a inundat calea ferată (pe o porţiune de 300 de metri), DN 15, o societate comercială şi gospodării din zonă.
La gospodăria lui Nicolae S. din localitatea Costişa, pompierii militari au evacuat din două beciuri apa care depăşea 1,5 metri înălţime. În gospodăria lui Ciprian M. a fost evacuată apa din beci, care ajungea la o înălţime de 2,5 metri. În urma inundaţiilor proprietarul a pierdut aproximativ 150 de păsări, acesta reuşind să salveze 10 animale mari şi 20 de păsări.
Intervenţiile pe raza localităţii Costişa au continuat, salvatorii intervenind şi pentru evacuarea apei din beciul unei locuinţe (aparţinând Ceciliei C.), unde apa avea o înălţime de 2,5 metri. Puhoaiele i-au luat proprietarei 60 de păsări, reuşind să salveze o bovină şi 10 păsări.
Probleme cauzate de ploi s-au înregistrat şi pe raza comunei Români, pompierii militari romaşcani intervenind pentru înlăturarea efectelor produse. Aceştia au acţionat pentru evacuarea apei din camera unei locuinţe (aparţinând lui Vasile P.) şi din trei curţi aflate pe raza localităţii Siliştea, comuna Români.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a intervenit în teren cu 3 ofiţeri, 25 de subofiţeri, 3 autospeciale, 1 autocamion de intervenţie şi 3 motopompe. Pompierii militari au fost sprijiniţi de specialişti din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor şi de voluntari din fiecare comună, coordonaţi de preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă.
Pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă produse pe raza judeţului Neamţ, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a dispus creşterea capacităţii operaţionale a Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, fiind alertat personal din tura liberă.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate