Comunitatea Alambic de Arte invita pietrenii la cea de-a doua editie a proiectului O.M.U. (open-minded united), 28-29 iulie 2012

0

Cu o echipă minunată, am încercat, să creăm un mediu colorat prin prisma luminii emanate de tinerii cu potențial infinit, o noua perspectivă a unității socio-culturale, oameni cu mintea deschisă, ce lucrează laolaltă, într-o simbioză absolută, devotată pasiunii pentru creație, la unison cu aplauzele sufletelor voastre, distileria conexiunii cu inspirația universală, ce are ca rezultat un produs unic: armonie calibrată cu energia vie a Terrei.

CINE SUNTEM?

 www.alambicdearte.ro

Indiferent de naționalitate, vârstă, sex, educație sau uneltele cu care își exteriorizează latura creativă, „comunitatea” noastră nu limitează în niciun fel exprimarea Oamenilor, și nici nu impune un criteriu de selecție a participanților, oferindu-le, tuturor celor ce își doresc, un loc unde sa își expună bucațile de suflet.

CE FACEM?

– workshop-uri artă plastică, meșteșugărit, ceramică, etc.;

– proiecții video (regizori si visual-jockeys) ;

– slide show-uri cu fotografii (fotografi amatori si profesioniști) ;

– muzica live (trupe și artiști solo, dj, producători) ;

– teatru de stradă ;

– expoziții de pictură, grafitti, desen, artă fotografică si design grafic ;

– street dance – breakdancing ;

– stand-up comedy ;

– jocurile copilăriei ;

UNDE ?

Cu deosebit respect pentru strămoșii noștri și importanța originii dacice în cultura românilor, am ales ca punct de desfașurare a revoluției artistice, Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra Neamt un tribut solemn pentru străbuni, o trezire a ceea ce se afla in inimile noastre, sânge și spirit luminat, un popor și un neam de seamă în întreaga lume.

PRIMA EDIȚIE

Prima ediție a festivalului Alambic de Arte – Proiectul O.M.U.’ (open minded united), a avut loc în data de 30 iunie 2011 și a adunat participanți atat din Piatra Neamț, cât și din alte orașe din România (București, Bacău, Constanța, etc.), impactul asupra publicului nemțean fiind unul de senzație, inedit ca modalitate de manifestare artistică (atât ca și creații, locație și, bineînțeles, suprizele muzicale), evenimentul primind un feedback pozitiv din partea autorităților, a presei locale și a canalelor media (internet, radio).

Un timelapse (instantanee fotografice ce sunt redate sub forma unui film) cu desfășurarea acțiunii poate fi vizualizat pe site-ul nostru, în care se poate observa clar, explozia de culoare si voioșie din cadrul manifestării, cât și publicul numeros care a luat parte la eveniment, soarele împărtășindu-ne căldura și energia sa pe toată durata festivalului.

Detalii aici: www.alambicdearte.ro/_old/proiectulomu/end/

EDIȚIA 2

Cea de-a doua ediție a festivalului, se va desfășura pe durata a două zile, 28-29 iulie 2012 (durată extinsă la cererea publicului), iar în urma unei campanii de promovare online, ținta evenimentului din acest an este de a aduna mult mai mulți artiști și colaboratori în comunitatea noastră, pentru diversificare și amplificare a mișcării creative, mai multe nuanțe și pasteluri ce vor străluci în orașul nostru.

CE NE PROPUNEM ?

Pe lângă spațiul de desfășurare oferit participanților (meșteșugarilor, fotografilor, pictorilor, etc.), pentru promovarea valorilor orașului nostru, ca și la ediția precedentă, vom oferi posibilitatea, formațiilor și trupelor de muzică locale, de a-și demonstra capacitățile artistice în cadrul evenimentului. Mizăm pe diversitatea genurilor de muzică abordate, un plus care va mulțumi publicul, de orice vârstă sau preferințe muzicale.

Deoarece organizăm acest festival, cu și pentru Oameni, în urma unui vot online pe pagina de facebook a organizației (www.facebook.com/AlambicdeArte ) la care au participat aproximativ 600 de persoane, am concluzionat că pentru această ediție vom avea ca invitați de marcă, 3 trupe consacrate din România: Norzeatic & Khidja Live Band; Luna Amară; Butterflies in my Stomach

N.B. Precizăm, faptul că, acești artiști nu au fost niciodată în Piatra Neamț, deși au foarte mulți fani în rândul nemțenilor.

Pentru amenajarea spațiului de expoziție (panouri, scaune, mese, etc.), avem suport din partea Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț.

Comunitatea „Alambic de Arte” și proiectele pe care le desfășurăm în cadrul acestei fundații (proiectul O.M.U. – open minded united ; proiectul J.O.C.U. – jocurile oamenilor copii united) sunt organizate fără a urmări vreun profit sau câștiguri proprii ! Facem asta pentru voi, Oamenii din Piatra Neamț și din întreaga țară ! NU avem un buget real, toți participanții investind în creațiile lor, fiecare dupa posibilități, concentrându-se pe creativitate și culoare spirituală.

CUM NE PUTEȚI AJUTA?

Sperăm că ne putem baza pe ajutorul autorităților și companiilor locale pentru a strânge suma necesară achitării comisioanelor artiștilor muzicali. Sperăm că ne putem baza pe TINE, OMUL care citește această mapă de prezentare și sperăm că ne vei oferi suportul tău ; orice contribuție ne este de foarte mare AJUTOR !

Modalitatea noastră de a vă răsplăti implicarea și suportul oferit organizației noastre, fie și doar moral, e o imagine vie, frumoasă și luminoasă a zonei din fața Muzeului de Istorie și Arhelogie Piatra Neamț, un amalgam de culoare, un caleidoscop de trăiri sufletești și piese din puzzle-ul inimii – toate transmit aceeasi vibrație: PACE, DRAGOSTE & ARMONIE.

CONTACT

În cazul în care doriți a ne a ajuta financiar, logistic sau moral, putem stabili o întâlnire pentru a dezvolta conceptul din spatele mișcării Alambic de Arte. Pentru orice informație, nelămuriri, comentarii, sugestii sau doar un simplu „Salut”, ne puteți scrie pe adresa de e-mail: [email protected]  sau puteți să ne transmiteți un mesaj pe pagina noastră de facebook: www.facebook.com/AlambicdeArte

 Alambic de Arte

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate