Misiune de asanare pirotehnică (21.06.2011)

0

La ora 13.31, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ a fost alertată şi a intervenit pentru asanarea unui element de muniţie descoperit pe raza localităţii Buruieneşti, comuna Doljeşti.

Gabriel C. (31 de ani) angajat al unei societăţi din municipiul Roman, a descoperit un proiectil exploziv calibru 100 mm în timp ce executa săpături, cu un utilaj, pentru amplasarea unei reţele de transport a energiei electrice. Pirotehniştii militari au cercetat zona cu detectorul de metale, pe o suprafaţă de 100 mp, descoperind încă un proiectil exploziv calibru 50 mm.

Elementele de muniţie provin din cel de-al doilea război mondial, prezintă pericol la manipulare şi transport şi au fost ridicate în vederea distrugerii în condiţii de siguranţă.

Reamintim faptul că, atunci când sunt descoperite elemente de muniţie neexplodate, trebuie respectate în mod obligatoriu o serie de măsuri pentru a preveni producerea unor consecinţe tragice, astfel:

»NU le atingeţi;

»NU le loviţi sau mişcaţi;

»NU le introduceţi în foc;

»NU încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente;

»NU lăsaţi copiii să se joace cu asemenea componente;

»NU ridicaţi, nu transportaţi sau introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi;

»în zona unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată NU permiteţi accesul, NU faceţi focul şi NU executaţi lucrări de îmbunătăţiri

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate