Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 14 iulie 2019
  • :
  • :

Miroase a război. Atac rusesc în Siria

Serviciile de securitate militară rusească au dat o nouă lovitură jihadiștilor din Siria. Bombardierele strategice Tu-95-MS, au lansat rachete de croazieră asupra unor baze care aparțineau grupării jihadiste ISIS din provinciile Deir ez-Zor și Idlib. Atacul a fost brusc și a distrus posturile de comandă, echipamentele militare și depozitele de muniții.

„O lovitură bruscă a distrus posturile de comandă ale teroriștilor, echipamentele , precum și depozitele de muniții”, a confirmat Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al oficialilor Ministerului Apărării din Rusia. Datele de control confirmă că toate țintele propuse au fost lovite. „În timpul misiunii de luptă, bombardierele Tu-95 rusești au depășit cu succes o distanță de aproximativ 7 mii kilometri, realimentarea aeronavelor efectuându-se în aer”.

„Aș dori să vă atrag atenția asupra faptului că nu există absolut nicio urmă de ciocniri militare în fotografiile fortărețelor ISIS ocupate de forțele speciale americane și formațiunile kurde” a declarat Igor Konashenkov.  Acesta  a mai afirmat și că: „Având în vedere experiența de luptă a forțelor speciale ruse care operează în spațiile controlate de ISIS, apar niște întrebări – cu cine și împotriva cui luptă forțele speciale americane în Siria?”.

În același timp, Ministerul Apărării a subliniat că serviciile militare rusești nu lovesc niciodată în apropierea așezărilor umane. În acest context, moartea civililor din Siria, după atacurile avioanelor de coaliție conduse de SUA, sunt crime de război.

Așadar, în afară de intervenția rușilor în Siria, vedem și o inflamare a relațiilor acestora cu SUA ceea ce nu e de loc în regulă.

I.R.
2 comentarii la “Miroase a război. Atac rusesc în Siria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *