Minorii care au părăsit centrul din Piatra-Neamț NU au fost diagnosticați cu COVID-19

0

În Centrul pentru copiii cu dizabilități din Piatra-Neamț, aflat în subordinea DGAPSC Neamț,  trei beneficiari aflați în plasament, copii cu afecțiuni diferite (tulburări de comportament, cu afecțiuni psihiatrice grave etc.), ce necesită îngrijire specializată, au părăsit centrul fără voie în data de 28 martie și 1 aprilie.

Centrul a primit un avertisment pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a accidentelor sau a îmbolnăvirilor la copii și tineret. Beneficiarii au fost izolați în cadrul izolatorului special amenajat pe durata stării de urgență.

În urma testărilor făcute la nivelul centrului, pe 8 mai au fost identificate 6 persoane dintre salariați și 13 beneficiari COVID-19 pozitivi. 

Potrivit DSP Neamț, minorii care au părăsit la momentul respectiv centrul, după revenire au fost izolați într-o aripă separată făcută special pentru astfel de situații și nu au mai ieșit. La testările făcute au ieșit negativi. Ancheta epidemiologică făcută de DSP Neamț nu a precizat cine ar fi fost pacientul zero din acest centru.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate