După ce trei copii au fugit fără permisiune, un centru din Piatra-Neamț a devenit focar COVID-19

0

În Centrul pentru copiii cu dizabilități din Piatra-Neamț, aflat în subordinea DGAPSC Neamț, sunt 68 de salariați și 47 beneficiari.

Avem identificate 6 persoane dintre salariați și 13 beneficiari COVID-19 pozitivi. Aici, la centru, au fost probleme de acum 2-3 săptămâni semnalate de autorități, pentru că avem o singură tură de pază, noaptea. În cursul zilei nu este pază. Câțiva tineri au părăsit fără voia supervizorului centrul, mergând în oraș în perioada de interdicție și nu există nicio certitudine că acei tineri care au fugit și s-au reîntors în centru nu ar fi putut aduce COVID-19.”, a declarat prefectul George Lazăr.

Potrivit raportului în urma unui control efectuat, trei beneficiari aflați în plasament, copii cu afecțiuni diferite (tulburări de comportament, cu afecțiuni psihiatrice grave etc), ce necesită îngrijire specializată, au părăsit centrul fără voie în data de 28 martie și 1 aprilie. Centrul a primit un avertisment pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a accidentelor sau a îmbolnăvirilor la copii și tineret. Beneficiarii au fost izolați în cadrul izolatorului special amenajat pe durata stării de urgență.

Din punctul de vedere al prefectului de Neamț, nu s-au luat măsurile necesare la nivelul acestui centru din timp pentru a asigura protecția prin pază pe timp de zi.

Întregul material video cu declarația prefectului poate fi văzut aici (click).

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate