Minor arestat pentru tâlhărie

0

Ieri, 17.11.2015 polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliţiei Mun. Roman au depistat și reținut un tânăr de 16 ani, din Roman, bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. În urma cercfurtetărilor efectuate s-a stabilit că la data de 09.11.2015, în jurul orei 22.00, în timp ce persoana vătămată se afla în parcul municipal a fost acostat de tânărul de 16 ani, care i-a smuls telefonul din mână, iar în momentul în care victima a solicitat înapoierea telefonului, acesta l-a lovit cu pumnul în zona feţei, după care a fugit cu bunul sustras. Prejudiciul a fost recuperat si predat persoanei vătămate, un minor de 13 ani. Polițiștii au luat măsura reţinerii tânărului pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman a prezentat persoana instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, măsura fiind dispusă pentru 30 de zile.

Pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, precum tâlhăria, polițiștii nemțeni vă recomandă:
-nu vă afișați în mod ostentativ cu bunurile de valoare asupra dv. (bijuterii, mobile sau sume mari de bani)!
-nu vă lăudați persoanelor necunoscute sau amicilor ocazionali cu valorile pe care le aveți la dv.!
-evitați transportarea unor sume mari de bani, dacă nu vă luați măsuri de siguranță corespunzătoare!
-încercați să rețineți semnalmentele agresorilor, poreclele sau apelativele folosite de către aceștia. Memorați numele, accentul sau dialectul folosit în vorbire!
-daca ați zgâriat agresorul cu unghiile, conservați depozitul subunghial până la prelevarea din laboratorul criminalistic. Aceste urme pot oferi multe detalii despre agresor!
– luați-vă măsuri de precauție, mai ales la ore târzii, pe străzi necirculate sau când treceți prin locuri neiluminate!
– nu dați curs deplasărilor și invitațiilor provenite de la cunoștințe ocazionale!
Când ați fost victima unei astfel de infracțiuni, sesizați de urgenta Politia! Nu lăsați sa treacă timp de la comiterea faptei! Timpul scurs de la săvârșirea faptei, dacă este îndelungat, ajută infractorul să-și șteargă urmele, în concluzie îngreunează activitățile de identificare ale făptuitorului!

sursa: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate