Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 19 iunie 2019
  • :
  • :

Ministrul Andrușcă rămâne în fruntea ministerului și mătură pe jos cu semnatarii moțiunii împotriva sa

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple îndreptate împotriva sa, că cei 67 de semnatari ai textului ar trebui să îşi dea demisia pentru că sunt fie „plagiatori şi farisei”, fie „incompetenţi”.

„La 9 luni de când aţi fost învestit în funcţia de ministru al Economiei nu observăm progrese în ceea ce priveşte soluţionarea problemelor portofoliului administrat. Dacă e să fim cinstiţi, nici pe dumneavoastră nu v-am observat, în afara gafelor, bâlbelor sau umorului involuntar care v-au însoţit puţinele ieşiri publice. Sunteţi un ministru care dă fiori şi când tace şi când lipseşte!”, i se adresează liberalii ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, în textul moţiunii simple depusă de grupul PNL din Camera Deputaţilor.

În moţiune, PNL face referire la faptul că ministrul Dănuţ Andruşcă a blocat legile redevenţelor, minelor şi apelor minerale.

„Folosesc această sintagmă: plagiatori din PNL, pentru că cei 67 de semnatari ai textului pe care îl dezbatem astăzi nu sunt altceva decât niște plagiatori.

PNL este atât de interesat de economia românească și are atât de mulți specialiști în economie, încât tot ce au fost în stare să producă a fost un document copy-paste presărat cu una-două delațiuni, sau, ca să le spunem pe nume: una-două șobolăneli.

Aproape jumătate din textul de astăzi este copiat din moțiunea adresată împotriva mea la Senat în vară, vestea bună este că măcar de data asta ați reușit să-mi scrieți numele corect.”, a declarat ministrul Andrușcă în debutul discursului său în Parlament.

Dănuț Andrușcă a mai declarat că  fie deputații care au semnat acest text nu au știut ce semnează și atunci ei sunt cei „incompetenți și leneși”, fie au știut foarte bine ce semnează, și atunci sunt și „plagiatori și farisei”, solicitând demisia celor 67 de semnatari.

Ministrul Economiei a criticat și faptul că deși moțiunea dedică două pagini subiectului inflației, controlul inflației nu intră în atribuțiile sale. „În general, atunci când vorbim de inflație și politică monetară corect ar fi ca întrebările să fie adresate Băncii Naționale, pentru că BNR elaborează şi aplică politica monetară. […] Toate aceste lucruri sunt sigur că sunt cunoscute, de către inițiatorii moțiunii, altfel ei ar putea fi acuzați de analfabetism economic.”, a punctat ministrul.

Dănuț Andrușcă a mai prezentat o serie de statistici care indică o creștere economică a României.

„Aceste cifre arată fără urmă de îndoială că economia României crește în mod sustenabil prin aplicarea programului nostru de guvernare, ceea ce se traduce prin creșterea numărului de locuri de muncă. Mai mult, industria este unul dintre pilonii acestei creșteri devenind mai puternică de la o zi la alta.  Pe lângă creșterea generalizată a veniturilor populației mult peste rata inflației, investițiile străine directe și cele guvernamentale se traduc prin creșterea valorii adăugate a produselor și serviciilor. ”

Dănuț Andrușcă a continuat să demonteze toate acuzațiile din moțiune legate de Transelectrica și Transgaz, încheind cu investiția importantă de la șantierul naval de la Mangalia prin care s-a evitat falimentarea.

„Nu doar că Șantierul a evitat falimentul, nu doar că activitatea în Șantier a fost deblocată, nu doar că statul român a devenit acționar majoritar, dar Damen are un plan de comenzi care necesită dublarea forței de muncă din Șantier, urmând să se ajungă în următorii ani la peste 3.000 de angajați. Din iulie și până acum, Damen injectează 3 milioane de euro lunar, pentru a efectua plățile necesare pentru salarii și investițiile tehnice necesare, inclusiv în ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de muncă din șantier. Acest plan de dezvoltare a Șantierului fiind confirmat public și oficial de către investitorii olandezi.”

Discursul integral al Ministrului Economiei, AICI 
Un comentariu la “Ministrul Andrușcă rămâne în fruntea ministerului și mătură pe jos cu semnatarii moțiunii împotriva sa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *