Ministerul Sănătății a modificat Protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2 – Favipiravir va putea fi eliberat din farmacii

0

Ministerul Sănătății a transmis printr-o postare publică pe pagina de Facebook faptul că protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2 va fi modificat.

Schimbările vizează creșterea accesibilității pacientului la tratament precoce în ambulatoriu.

Medicația antivirală orală va putea fi prescrisă în centrele ambulatorii de evaluare de către medicii de orice specialitate pentru pacienții infectați cu Sars-Cov-2

Unul dintre medicamente, respectiv Favipiravir, va putea fi eliberat, în viitor, în farmaciile cu circuit deschis, numai pe bază de prescripție medicală.”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Potrivit presei centrale, Ordinul pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 a fost publicat joi în Monitorul Oficial.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, marți, că se fac demersuri pentru ca antiviralul Favipiravir să poată fi cumpărat din farmacii, însă a avertizat că acest medicament poate să scurteze durata bolii, dar nu influențează riscul de deces și, totodată, este foarte toxic.

Încercăm să facem acest lucru pentru Favipiravir – poate să scurteze cu 2-3 zile durata bolii, dar nu influențează în niciun fel formele complicate sau decesul. Pot lua numai persoanele evaluate și cu prescripție medicală, pentru că sunt medicamente foarte toxice, care influențează inclusiv sarcina„, a subliniat ministrul.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate