Minciunile cu ZERO lei pentru școlile din Poiana Teiului

0

Mizeria luptei politice a început. În încercarea de a compromite primarul comunei Poiana Teiului, s-a lansat în spațiul public știrea falsă că școlile din Poiana Teiului nu au primit bani decât pentru transport.

În realitate, toți consilierii locali au votat bugetul comunei și știu că în fiecare an s-au alocat zeci de mii de lei școlilor din comună. Anul trecut, pentru cheltuielile de funcționare/materiale/servicii s-au alocat 31.000, 90.000 pentru transportul elevilor și profesorilor și 45.000 pentru întreținerea mașinilor.

Așa s-au alocat în fiecare an bani școlilor din comună, iar anul acesta în bugetul ce urmează să fie aprobat sumele pentru cheltuieli sunt duble față de anul trecut. Cum poate spune cineva că nu s-au alocat bani, când orice om poate vedea aceste alocări, bugetul comunei fiind un document public? E greu să înțelegem. Ce poate să te motiveze să zici ZERO când e clar că sunt 31.000? Iar este greu de înțeles.

Mai mult decât ați citit mai sus, directoarea școlii, unde a fost o problemă cu centrala termică și DSP a suspendat cursurile, este suspectă că MINTE cum, la fel de suspect de minciună, este și viceprimarul comunei, care spun nu doar că nu s-au alocat bani, și asta am lămurit-o mai sus, dar zic că au avut și solicitări către primărie în acest sens. Noi am căutat și nu există în primărie nicio cerere, petiție, proiect de hotărâre sau alt act care să demonstreze că cineva a cerut bani pentru înlocuirea centralei termice de la școală și nu i s-au alocat. Dacă au ei, să le facă publice.

Grav este că avem informații conform cărora chiar în ședințele de Consiliu de Administrație ale școlii unde a fost incidentul cu intoxicarea câtorva copii cu fum s-a discutat de centrala termică cu probleme și s-a decis ceva despre care vom discuta în curând. Am sunat la directoarea școlii pentru a o ruga să ne pună la dispoziție procesele verbale ale ultimelor ședințe de Consiliu de Administrație al școlii. Doamne ferește. Doamna, ostentativ, ne-a întrebat pentru ce avem nevoie de ele că nu sunt publice. I-am explicat că avem informații că s-au discutat lucruri ilegale la ședințe și dorim să le verificăm. Brusc, doamna nu a mai avut chef de vorbă, a zis că are treabă, că acele procese verbale conțin date cu caracter personal și dacă vrem să mergem la școală, să facem o cerere scrisă și gata, că ea are treaba și nu mai are timp să stea de vorbă.

Cei care fac cercetarea penală în acest caz ar fi bine să ia procesele verbale ale ședințelor de CA de la aceasta școală și să le expertizeze, deoarece avem suspiciuni că ele se fabrică chiar acum pentru că nu existau sau dacă existau se lucrează la înlocuirea lor.

Se complică lucrurile, nu? S-a dat vina pe primar, dar altcineva era în CA. S-a spus zero lei, dar zeci de mii de lei și anul acesta dublu față de anul trecut. S-a spus că s-au făcut solicitări la primărie, dar nu există nicio hârtie. Se bănuiește că s-au luat decizii legate de centrală și nu se dau procesele verbale de la ședință și așa mai departe.

În atenția DIPI și IPJ Neamț! Cercetarea penală corectă în acest caz ar putea duce la rezultate care ar nemulțumi rudele unor polițiști implicați în cercetarea penală! Am mai dat și urmează să mai dăm publicității indicii pe care nu le pot ignora anchetatorii, deci situația se complică. Poate ar fi bine să nu fie puși la grea încercare polițiștii din Poiana Teiului ca să trebuiască sa aleagă între aflarea adevărului și ”salvarea” unor rude sau prieteni. Poate ar fi bine să se dea cazul cuiva de la județ.

Va urma pe acest subiect ceva și mai interesant. Mai așteptăm un document.

Iosub Robert

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate