Mihai Constantinescu a devenit o stea pe cer. Drum lin!

1
FOTO: FACEBOOK/MIHAI CONSTANTINESCU

Mihai Constantinescu a murit, marți seară, 29 octombrie, în jurul orei 19:10, la vârsta de 73 de ani, după un stop cardio-respirator, precizează stiripesurse.ro. Cântăreţul Mihai Constantinescu se afla internat la Spitalul Floreasca, în stare gravă.

O mare pierdere pentru România. Condoleanțe familiei îndoliate!

Mihai Constantinescu (n. 4 ianuarie 1946, București, România – d. 29 octombrie 2019) a fost un cântăreț român de muzică ușoară. A absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în anul 1973. În anul 1972, termină Școala Populară de Artă, clasa Florica Orăscu. Mihai Constantinescu face parte din corul de copii al Radiodifuziunii, iar în anul 1964 intră în grupul Mondial. În această perioadă încep să-i apară primele piese.

Mihai Constantinescu mai cânta cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin. Primele înregistrări sunt făcute la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul francez. Titus Munteanu îl remarcă la una din audițiile organizate de clasa Floricăi Orăscu.

Mihai Constantinescu face parte din trio-ul lansat de Titus Munteanu din care mai fac parte Olimpia Panciu și Marius Țeicu. În anul 1999 editează în format single «Iubiți și câinii vagabonzi» În anul 2003, unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc cuprinde piese scrise de Mihai Constantinescu.

A efectuat turnee în toate țările ex-socialiste, în Germania, în SUA și în câteva state din V.Europei. În 2002, luna mai, primește Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare «O zi printre stele» din partea Ministerului Culturii și Cultelor. În 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România îi editează un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate în trei decenii.

Sursa: WIKIPEDIA

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Florin spune

    Dumnezeu sa l Odihnească ! Sa dus până ,, SUS in DEAL , La Casa Unde e MANDRA Mea ce a Sprintenă ,, Voioasă ,,, ori m ai curând Intr o cursa cu , Vitezomanul GICA de și a luat mașina mică ,, A avut și alte piese dar astea 2 a sunt Emblematice ,A rămas în Mentalul. unora .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate