MFP a lansat un Ghid online interactiv dedicat românilor din diaspora

0

Ministerul Finanțelor Publice și Departamentul Românilor de Pretutindeni au lansat un ghid online interactiv care vine în sprijinul cetățenilor români din străinătate și oferă informații legate de plata și declararea taxelor și impozitelor, despre situațiile în care se plătesc contribuțiile de asigurări sociale de sănătate și contribuțiile de asigurări sociale.

Documentul a avut la bază cele mai frecvente întrebări referitoare la obligațiile fiscale pe care le au cetățenii români pentru veniturile obținute din diverse surse, atât din țară, cât și din străinătate și aduce  clarificări pentru cazurile în care aceștia și-au păstrat sau nu reședința fiscală în România.

„Apropierea de contribuabili printr-o informare eficientă și o transparență sporită constituie o prioritate a mandatului meu. Acest ghid face parte dintr-o campanie mai largă de informare a cetățenilor cu privire la modalitățile de plată a taxelor și impozitelor și a depunerii declarațiilor fiscale. Credem că este un pas important pentru îmbunătățirea relației stat-contribuabil și creșterea conformării voluntare”, a declarat Anca Dragu, ministrul Finanțelor Publice.

Ghidul online interactiv poate fi consultat aici: ghid online interactiv.

Sursa: www.agerpres.ro.

dolinex

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate