Cercetătorii au identificat zonele creierului care ne determină să intrăm în stare de hipnoză

0

În prezent, hipnoza este folosită ca psihoterapie, venind în ajutorul persoanelor cu dependențe, în managementul durerii, depresie și stres.

„Hipnoza este un mijloc foarte puternic de a schimba modul în care ne folosim mintea pentru a controla percepția și corpurile noastre.” a declarat autorul principal al studiului, David Spiegel, MD, profesor de psihiatrie și științe comportamentale.

Universitatea Stanford a constatat schimbări în zone ale creierului implicate în afișarea emoțiilor, conexiunea creier – corp și conștientizarea acțiunii în timp ce oamenii au fost hipnotizați.

Pentru a începe munca lor, echipa de la Universitatea Stanford a scanat în primul rând creierul celor 57 de participanți la sesiunile de hipnoză ghidate, care au fost similare cu cele care ar putea fi utilizate din punct de vedere clinic pentru tratarea anxietății, durerii sau traumelor.

hipnoza 1

Creierul fiecărei persoane a fost scanat în patru condiții diferite: în timp de repaus, în timp ce își amintintea un eveniment din trecut și pe parcursul a două sesiuni de hipnoză diferite. Trei semnale distinctive ale creierului au fost descoperite în momentele de hipnoză.

În timp ce se uitau la aceste scanări, au observat anumite secțiuni ale creierului care aveau o activitate și conectivitate alterate în timpul hipnozei .

” Acum, că știm ce regiuni ale creierului sunt implicate, am putea fi în măsură să utilizăm aceste cunoștințe pentru a modifica capacitatea cuiva de a fi hipnotizat sau eficacitatea hipnozei pentru probleme cum ar fi controlul durerii „, a spus Spiegel.

În primul rând, a existat o scădere a activității în acea parte a creierului și a rețelei implicate în procesele de formare a emoțiilor, de învățare și de memorare.

Echipa a observat apoi o creștere a conexiunilor între alte două zone ale creierului – cortexul prefrontal dorsolateral și insularul, care este descris ca fiind o „conexiune creier – corp”, care ajută la procesul prin care creierul controlează ceea ce se întâmplă în organism.

hipnoza 2

În mod semnificativ, în domeniul cercetării hipnozei acest rezultat înseamnă că hipnoza nu mai poate fi privită ca o serie de imagini mentale care au loc în timpul unei stări de veghe cu totul normală a conștiinței.

Cercetătorii cred că aceasta poate fi prima dovadă a existenței unei stări conștiente la oameni care nu au fost anterior confirmate științific .

Această scădere a conectivității funcționale reprezintă probabil o deconectare între acțiunile cuiva și conștientizarea acestor acțiuni, a spus Spiegel.

În timpul hipnozei, acest tip de disociere între acțiune și reflecție permite persoanei să se angajeze în activități, fie sugerate de către un medic sau autosugerate, fără alocarea de resurse mentale pentru a fi conștient de activitatea respectivă.

Sursa: www.dailymail.co.uk.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate