Metodă nouă de protecţie împotriva sarcinii şi bolilor cu transmitere sexuală

0

Cercetătorii au reuşit să creeze un prezervativ lichid vaginal care poate bloca lichidul seminal şi orice fel de contaminare, incluzând viruşi precum HIV. Prezervativul este un gel lichid inainte de a intra în contact cu sperma. Când intră în contact cu sperma prezervativul devine solid. Gelul joacă 2 roluri importante: protejează şi este contraceptiv. Aceasta se întâmplă deoarece reuşeşte să blocheze particule de dimensiuni până la 50 de nanometri, precum sperma, HIV, virusul herpes, papilloma care poate conduce la cancer cervical ş.a.. Oamenii de ştiinţă care au lucrat la această invenţie sunt Patrik Kiser şi colegii săi de la Universitatea din Utah din Salt Lake City. Scopul lor a fost acela de a proteja femeile din ţările cu un nivel ridicat de infestări HIV prin oferirea unei metode ieftine de contracepţie şi protecţie în momentul în care partenerii nu folosesc prezervativ.

Invenţia a fost testată până acum numai în laborator. Au colorat particule HIV cu substanţă fluorescentă pentru a demonstra că gelul se transformă în substanţă solidă în momentul în care intră în contact cu sperma, blocând virusul. Acest produs va rămâne în stadiu experimental pe o perioadă de cel puţin 5 ani pentru a se demonstra eficienţa sa 100%.

M.I.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate