Mesajul Prefectului judeţului Neamţ, George Lazăr, cu ocazia deschiderii anului şcolar 2013-2014

1

Începutul anului şcolar are pentru fiecare dintre noi o încărcătură emoţională aparte, ne aducem aminte de anii copilăriei în care eram elevi şi de asemenea este un eveniment care marchează debutul unei noi etape.
Şcoala are un rol fundamental în formarea personalităţii, a caracterelor, a deprinderilor pentru viaţă, iar o educaţie de calitate se poate obţine printr-o bună colaborare a autorităţilor centrale cu cele locale, cu cadrele didactice şi părinţii.
Un rol fundamental în procesul de formare îl au dascălii, fie că vorbim de educatori, de învăţători sau de profesori. Ei sunt cei ce formează şi modelează caractere, educă oamenii ce urmează să ocupe funcţii cheie în viitor. Părinţii au, la rândul lor, un loc important în formarea tinerei generaţii. Ei trebuie să coopereze cu şcoala, atât pentru asigurarea unui proces educaţional normal, cât şi pentru ridicarea calităţii şi exigenţelor formării şcolare şi profesionale.
Procesul educaţional trebuie să se adapteze la cerinţele societăţii, ale economiei astfel încât, la terminarea studiilor, viitorii profesionişti din diferite domenii de activitate să poată fi integraţi pe piaţa muncii.
Pentru că educaţia este fundamentală pentru o carieră de succes în viitor, toţi copiii trebuie să se bucure de şanse egale, fără să depindă de localitatea din care provin sau de familie, fără nicio formă de discriminare,
Educaţia este o prioritate naţională pentru Guvernul României şi pentru noi, pentru că o societate nu poate funcţiona decât cu oameni bine pregătiţi. În calitate de reprezentant al Guvernului României, îmi exprim speranţa că acest an şcolar va fi unul plin de rezultate, pentru judeţul Neamţ. Sunt convins că învăţătorii şi profesorii noştri, sprijiniţi de autorităţile locale, vor depune toate eforturile pentru asigurarea condiţiilor necesare unui învăţământ preuniversitar la un nivel ridicat de pregătire.
Vă mulţumesc şi vă felicit dragi dascăli pentru dăruire, implicare, rezultatele obţinute şi valorile pe care le-aţi format de-a lungul timpului, vă doresc tuturor putere de muncă şi un an şcolar plin de reuşite.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. feraru marcel spune

    BLA, BLA, Bleah. SA traiasca si dom’ prefect ca-i de-al nostru. URRRRRRRRA !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate