Mercedes a lansat în Marea Britanie noul model CLS Shooting Brake

0

Imaginaţi-vă o combinatie intre un armăsar arab si un hipopotam. Rezultatul ar fi cu siguranţă interesant – dar cel mai probabil nu foarte frumos.


Acesta este punctul de vedere al lui Dieter Zetsche directorul companiei Daimler- Mercedes -Benz , deşi el crede că, combinarea a două extreme în universul auto – un coupe sportiv şi un break full-size  – poate produce urmasi foarte atractivi.

Rezultatul este Mercedes CLS Shooting Brake, care a fost lansat in premiera mondială în Marea Britanie în ajunul evenimentului Goodwood Festival of Speed.

Masina a fost văzut prima oara la  Fascination Concept în 2008. Zetsche spune: „Judecând după reacţia mass-media, cei mai mulţi oameni sunt de acord ca designul este in concordanta cu numele său. Doi ani mai târziu, am luat acest concept la nivelul următor cu Shooting Brake Concept şi din nou, feedback-ul a fost foarte încurajator. „

Cu toate acestea, unii sceptici s-au întrebat dacă lumea are nevoie într-adevăr de o caroserie tip „estate coupe”. El a adăugat: „Poate că acestia au fost aceiaşi oameni care s-au întrebat acum doi ani, dacă lumea are intr-adevar nevoie de iPad-uri., sau acei oameni care nu au crezut cu 125 de ani în urmă, ca este posibil un transport fara cai? „

Zetsche consideră că noul Shooting Brake „ surprinde esenţa automobilelor premium, deoarece nu este vorba despre a face compromisuri false„.

Noul model de cinci locuri este o masina cu drepturi depline si o capacitate cilindrica de până la 1.550 de litri. Zetsche a adăugat: „Împreună cu stilul veţi avea,  dinamica de conducere cu un consum de combustibil redus la 53.3mpg diesel 250.. In plus trasaturile subtile ale caroseriei modeluli CLS Shooting Brake nu sunt doar pentru show-urile de prezentare. Portierele masinii sunt din aluminiu, fapt ce scade aproape 50 lbs (22.68 kg) din greutate. Masina are mai multe parti din aluminiu, designerii gandindu-se ca o greutate mai mica înseamnă o permeabilitate mai distractiva in conducere. „

CLS rămâne lider de piaţă în segmentul său şi de la an la e, vanzarile de retail au urcat cu peste 50% . Shooting Brake urmareste să devină lider în segmentul premium, până în 2020.

Zetsche a declarat: „Suntem deja în mijlocul productiei unui model care are foarte multe atuuri fata de cele realizate pana acum. La inceput, prin anul 1990 am lansat patru modele noi, de aceasta data, vom lansa 10 modele noi care nu au predecesori.  În plus, cu 15  ani în urmă modelele functionau doar pe gaz (benzina) si motoare diesel. Acum, facem progrese pe trei benzi, cu combustii, de hibridizare şi electrificarea completă.

Ne propunem sa extindem linia de productie la nivel mondial, deocamdata cu doua locatii noi, dar vor urma multe altele. Deci, în mod clar, acest lucru nu este doar despre formarea unui nou portofoliu – este vorba despre construirea unei noi societăţi „.

www.just-auto.com

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate