Mentalitate occidentală: Nemțencele, sclave în casele italienilor

16

solgaIon Constantin Șolga, șeful de campanie al independenților nemțeni Andrei Carabelea și Sebastian Burduja care și-a desfășurat activitatea în Piatra-Neamț în ultimele săptămâni, semnează un articol șocant pe republica.ro.

Petrecându-și timpul stând de vorbă cu nemțenii, pe parcursul campaniei de strângere de semnături pentru cei doi independenți, Ion Constantin Șolga a aflat povestea Anei din Piatra-Neamț.

Povestea este după cum urmează:

Ana, tu ești sclava noastră!

Sunt cuvintele spuse de un copil de 9 ani unei tinere românce din Piatra Neamț, menajeră în casa parinților săi: un britanic și o italiancă. După ce au locuit o vreme la Londra, aceștia s-au mutat în Italia și au angajat-o pe Ana să aibă grijă de casă și de copii. Cuvintele copilului, spuse ca fapt divers, mi-au fost repetate de tatăl româncei, dus pe gânduri de tristețea omului care nu poate schimba nimic. Nea Vasile îmi spunea povestea fiicei sale în timp ce coboram scările din apropierea Bisericii Sf. Ioan, după ce aprinsesem împreună o lumânare în memoria polițistului Bogdan Gigină.

anaAscultam durerea tatălui care îmi împărtășea experiența și revolta fiicei față de condiția ei în lume. Debusolată de situație, Ana a simțit că îi este silă de tot și s-a întrebat în clipa aceea: „Cum se poate așa ceva? Am grijă de voi, de casa voastră și gândiți în felul ăsta despre mine?”. 

A fost picătura care a umplut paharul. Ana a decis că nu vrea să mai suporte umilința și a căutat un loc de muncă în țară. Altfel, poate nu ar fi găsit puterea să revină și să-și schimbe destinul. Salariul primit nu este mulțumitor, dar nu renunță pentru că – după cum a ajuns să se convingă – în viață nu contează doar banii și încearcă să se reacomodeze cu tot ceea ce implică traiul de zi cu zi în România.

Modul de viață românesc este presărat cu griji permanente, umilință, frică și greutăți întâlnite la tot pasul. Povestea Anei nu este singulară. Este o fărâmă din povestea părinților, fraților și copiilor noștri, români fără țară, risipiți în cele patru zări ale lumii în lupta pentru supraviețuire, după spulberarea speranțelor din anii ’90.

În seara discuției cu nea Vasile, ploua și simțeam că picăturile de ploaie mă lovesc cu propriile amintiri despre familia mea și oamenii din Schela Cladovei, cartierul copilăriei. Am empatizat cu durerea tatălui și cu dezamăgirea fiicei, simțind nevoia să aud vocea mamei mele care lucrează ca menajeră în Sicilia.”

Citiți întreg articolul zdrobitor de realist aici.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
16 Comentarii
 1. Lacramioara Tarus spune

  Din pacate asa este!

 2. Elena Ciausu spune

  Dacă cei care au distrus totul în România erau verificați pe moment când au vândut industria nu se ajungea la sclvie. Toți oamenii care au plecat ,ar fi muncit aici nu în străinătate.

 3. Ticu spune

  Manipulare, campanie…manipulare…campanie( ce usor, si tine de fiecare data )

 4. Michela Greavu spune

  Copilul nu are nici o vina, dau daca are , e doar o parte f mica, cea mai mare vina o au parintii, bunicii si ceilalti adulti care stau in preajma copilului, pana cand acestia nu vor intelege ca nimeni nu este superior nimanui, copilul nu va reusi sa perceapa decat ceea ce este influentat sa inteleaga… ( pestele de la cap se- mpute”)!

 5. Orzescu Cristina spune

  Noroc ca cu romancele

 6. Petronela Gheorgheasa spune

  Italienii vb urat de noi femeile care ai ștergem la fund dar FARA NOI SUNT NISTE RAPANOSI!!NOI NE PIERDEM TINEREȚEA LIBERTATEA PT UN TRAI DECENT COPIILOR.

 7. Eduard Ducu Bucataru spune

  Pt a le fi lor bine au distrus totul în țară asta si ne-au făcut sclavi aici la ei si peste hotare. Cit mai îndurăm?

 8. Eduard Ducu Bucataru spune

  Mulțumim din inimă celor care au dat lovitura de stat și celor care ne conduc,

 9. Nuta Si Florin Gust spune

  Cine accepta, il priveste !!!

 10. Agachi Radu spune

  NISTE ORDINARI FARA CULTURA!!! TREBUIE LASATI PUTUROSII ASTIA SA STEA CU MIZERIA PANA LA GAT, SA NU MAI VORBEASCA TAMPENII!!!

 11. D.j. Max Dragos spune

  nu numai nemtencele! ci, toti care lucreaza la ei..

 12. Ioana M. Destro spune

  Asta a fost lectia ei: „Ana a decis că nu vrea să mai suporte umilința și a căutat un loc de muncă în țară. Altfel, poate nu ar fi găsit puterea să revină și să-și schimbe destinul. Salariul primit nu este mulțumitor, dar nu renunță pentru că – după cum a ajuns să se convingă – în viață nu contează doar banii și încearcă să se reacomodeze cu tot ceea ce implică traiul de zi cu zi în România.”

 13. Andrei Lucian spune

  Am auzit asta si in Romania. 🙂

 14. Cristina Moldovanu spune

  Mentalitate de prost

 15. Nelu Barleanu spune

  Si nu-i așa ? Cel puțin așa sunt considerate si tratate . De aceea mi-e necaz pe clasa politica din țara noastră , care nu a făcut nimic pentru românașii noștri din diaspora . Ceva pentru care sa dorească sa se întoarcă acasă .

  1. Neculai Tudose spune

   Clasa politica nu face nimic ptr. romani , ei sunt acolo doar ptr. furat.. In Decembrie vor veni sa-i votam …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate