Meniu cu viermi – prăjiți, uscați…depinde de preferințe. Proteina-i la putere

0

La începutul acestui an, în luna ianuarie, Autoritatea Europeană pentru Siguranță și Alimentație (EFSA) a publicat un aviz științific care concluziona faptul că viermele galben uscat este un aliment sigur pentru consumul uman. Este pentru prima dată când EFSA (agenție independentă a UE care monitorizează lanțul alimentar) lansează o evaluare completă a unui produs alimentar derivat din insecte, notează Mediafax.

Pe data de 4 mai, statele membre au aprobat o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment nou.

Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat, susțin reprezentanții CE.

Depinde de consumatori să decidă dacă vor să mănânce insecte sau nu, au declarat reprezentanții UE. Utilizarea insectelor ca sursă alternativă de proteine ​​nu este nouă.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate