Memorial „Dr. Gh. Iacomi” 2018. Ceremonia de premiere regională Award (galerie foto)

0

Vineri, 7 decembrie 2018, a avut loc la Piatra-Neamț Memorialul Dr. Gheorghe Iacomi – Nume și renume la noi acasă, eveniment organizat de Clubul Ecoturistic Dr. Gh. Iacomi.

Seara a debutat cu evocarea personalității doctorului Gheorghe Iacomi, medic chirurg, publicist și iubitor al muntelui, la 27 ani de la trecerea în neființă. Publicul a avut ocazia să asculte mărturiile celor care l-au cunoscut personal și au fost prezenți la eveniment: prof. Gheorghe Amaicei, preşedinte onorific al Asociaţiei Învăţătorilor Neamţ și ing. Grigorie Tartacan.

În continuare, s-a vorbit despre începuturile Clubului Ecoturistic Dr. Gh. Iacomi, despre primele activități și realizări, despre evoluția până în prezent, despre oameni și motivațiile lor. S-au făcut prezentări despre activitatea actuală a clubului și, cu un exercițiu de imaginație, membrii organizației au desenat în cuvinte viitorul organizației și rolul lor în contextul acestuia.

A doua parte a serii a fost dedicată Ceremoniei de premiere regională Award, ocazie cu care au fost recunoscute meritele a 19 tineri finalizatori ai nivelului de bronz în cadrul  programului The Duke of Edinburgh International Award. Tinerii provenind de la Liceul Miron Costin și Mihail Sadoveanu din Pașcani, de la Asociația „Mușatinii” din Roman și din cadrul CET Dr. Gheorghe Iacomi din Piatra-Neamț au fost recompensaţi pentru progresul lor prin parcurgerea celor patru secțiuni ale programului: Voluntariat, Abilități Personale, Activități Fizice și Aventură, având alături de ei liderii, supraveghetorii și evaluatorii, care i-au îndemnat să meargă mai departe.

Un moment emoționant în cadrul evenimentului a fost acordarea de certificate de recunoaştere a meritelor voluntarilor și partenerilor organizației, fără de care programul Award nu ar putea fi oferit tinerilor, acestea fiind înmânate de către reprezentanții Autorităţii Naţionale Award din Braşov.

Seara s-a încheiat cu discursul domnului Bogdan Pușcașu, City Manager al orașului Piatra-Neamț și câteva momente artistice oferite de participanții la Memorial.

”Să plantezi un pom
Să faci un copil
Să construiești o casă…
Se spune că acestea sunt reperele unei vieți de om trăite cu înțeles.
Pomul se înalță și dă roade, copilul își găsește drumul în viață, întinzându-și aripile cu care tu i-ai spus că poate zbura, casa devine adăpost și acasă atunci când vremurile devin grele…

Memorialul și seara aceasta este despre dr. Iacomi și despre aceia care au sădit sămânța dragostei de natura, de oameni, de frumos. Despre roadele muncii lor, până în zilele noastre, despre proiectele și activitățile pe care membrii clubului Iacomi le derulează de ani buni.  Despre tinerii din Award, adică despre copiii lor care au devenit și ai noștri, despre zborul acestor copii către mai bine. Despre acest acasă, unde astăzi, găzduim oaspeți aleși din Piatra Neamț, Roman, Pașcani, oameni de munte, veterani, personalități ale urbei și prieteni, totodată” ,  a declarat în cadrul evenimentului Gianina Păun, coordonator Award al Clubul Ecoturistic Dr.Gh. Iacomi.

  • Informații furnizate de Clubul Ecoturistic Dr. Gh. Iacomi
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate