Mediul online din Neamt

1

Observam in ultima jumatate de an o crestere fenomenala in domeniul informational virtual din Neamt. Din studiile efectuate de noi, fata de aceeasi perioada a anului 2010, activitatea blogurilor si a publicatiilor online din Neamt a crescut cu aproximativ 2000 %.
Aceasta crestere fenomenala a afectat ireversibil modul in care nemtenii receptioneaza informatii cu caracter zonal si general, ceea ce creeaza o adevarata competitie intre valoarea continutului articolelor publicate si obliga pe cei care redacteaza continutul informational sa se plieze pe cererea cititorilor. Daca in urma cu un an de zile o mana de oameni stabilea ce e bine sa citeasca nemtenii si facea articole dupa chipul si asemanarea autorilor, iata ca a venit si vremea emanciparii cand totul este foarte simplu si clar. A scrie ce vrea nemteanul sa citeasca e bine, a scrie ce crezi tu ca trebuie sa citeasca nemteanul deja miroase a faliment.

Ca noutate totala pentru Neamt, razboaiele de imagine si-au mutat fronturile in mediul virtual, iar protagonistii iau foarte in serios aceste aspecte.

Ziarele locale au inteles si ele importanta segmentului online, avand cresteri vizibile in numarul de vizitatori. Desigur, aici apare o mare problema pentru publicatiile nemtene, problema ce se reflecta in migrarea cititorilor de hartie spre zona online. Cel mai bine a inteles acest lucru ziarul Realitatea care a facut prima mutare printr-un redesign pe o platforma predefinita in vederea expunerii de articole, castigand o crestere procentuala frumoasa in numarul de vizitatori.

Fara falsa modestie si in urma informatiilor acumulate, constatam ca  www.ziarpiatraneamt.ro a jucat un rol determinant  in emanciaparea mediului online nemtean. Fie din cauza ca am demonstrat ca se poate, fie din orgolii sau nervi sau fie din intelepciune evolutiva, mediul internet nemtean cunoaste in ultimele 6 luni de zile cea mai mare dezvoltare din toate timpurile. Aceasta dezvoltare implica obligatoriu si concurenta, ceea ce nu va duce decat la un profit informational deosebit pentru cititori. Daca acum un an de zile aflam cu o intarziere de 24 de ore evenimentele importante din Neamt, iata ca s-a ajuns ca acestea sa fie cunoscute aproape instantaneu chiar unele dintre ele fiind expuse de catre ziarul nostru sau alte site-uri in timp real, receptorul primind informatia despre un fapt chiar in timpul derularii acestuia, ceea ce reprezinta un salt fantastic si o mare palma data editiilor tiparite care sunt puse acum in situatia de a publica o informatie care de multe ori este deja cunoscuta prin intermediul internetului.
O alta lovitura fulgeratoare primita de editiile tiparite ale publicatiilor nemtene sunt cei peste 10.000 de nemteni care s-au adaugat in  ultimul an celor care deja isi luau informatiile din editiile online si din blogurile zonale. Chiar daca incearca sa tina capul deasupra valului au resimtit din plin aceasta alternativa informationala.
Desi salutara, aceasta explozie de informatii locale in mediul online are carente majore, caracteristice oricarui inceput de drum. Majoritatea carentelor sunt de ordin tehnic si de optimizare a site-urilor, ceea ce duce la o slaba indexare in motoarele de cautare si implicit la o adresabilitate redusa. La aceste carente se adauga si prea cunoscutele orgolii nemtene de factura infantila care blocheaza colaborarea intre cei ce ofera informatii aceluiasi grup tinta. Probabil va mai trece inca un an pana ce se va intelege ca interconectarea informationala si migrarea de vizitatori in interesul acestora este cheia succesului pe internet. La momentul de fata unele publicatii si unii bloggeri nemteni inca nu au reusit sa se trezeasca la realitate si sa inteleaga ca ce fac ei fac pentru cel care-i viziteaza. Emanciparea totala a mediului internet nemtean se va realiza cand  site-urile ce ofera informatii vor fi facute pentru vizitatori si nu pentru proprietarii sau administratorii acestora.
Concurenta online este cea mai serioasa concurenta, performanta putand fi realizata doar prin munca. Banii investiti au si ei rolul lor, dar nu unul determinant, vezi exemplul neamtinvest.ro in care s-au investit sume frumusele, dar fara seriozitate, munca si permanentizare informationala au ajuns la zile cu traficuri de 60 vizitatori, deci totul sta in munca, seriozitate si in exercitii zilnice de empatie.

Va recomandam cateva exemple de evolutii spectaculoase in ultimul an:

http://www.descopera-judetul-neamt.ro/

http://www.neamtvirtual.ro/

http://1doi3.ro/

http://tugurlani.ro/

http://www.adevarul.ro/locale/piatra_neamt/

http://www.realitateamedia.ro/

http://www.turism-neamt.info/

http://piatra–neamt.ro/

Mediul online din Neamt

Iosub Robert

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. alex spune

    puse cap la cap nici un blog nu iti atrage atentia…o stire aparut la cateva zile, slab documentata…singurul blog care nmerita citit este acesta dar putine stiri si un design cam slabut

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate