Medicii șmecheri de la spitalul din Piatra-Neamț sunt disperați. S-a terminat cu șmecheria!

18

La spitalul din Piatra-Neamț se montează un sistem de pontaj electronic cu cartelă. Adică nu mai poate veni cine vrea dintre angajați la orice oră și să plece la orice oră. Medicii și asistenții care figurau în acte la muncă la spital, dar ei placau cu câteva ore mai devreme la cabinetele private sunt disperați și nu știu ce să mai facă pentru a nu se implementa acest sistem. Nu prea știu unii medici ce să facă nici cu persoanele angajate fictiv care nu prea veneau la serviciu, dar apăreau ca fiind. E panică mare.

Au spus prima oară că e cu carduri și cardurile sunt diavolul, că li se iau datele biometrice și vine sfârșitul lumii. Că este nesigur sistemul și tot ce le-a mai trecut lor prin cap, numai să nu se facă. Teoria conspirației cu OZN-urile ascunse de americani este o nimica toată pe lângă ce au putut scoate din creierele lor medicii disperați că nu vor mai putea pleca și veni după bunul plac și nici nu li se vor mai deconta zeci de ore pe care ei le prestau din pix pe o foaie de pontaj.

Sistemul este unul implementat și în alte unități medicale, nu ia datele biometrice să cloneze pe nimeni și nu le răpește medicilor sufletul ca să îl dea diavolului. Sistemul este unul de uz intern, adică nu poate fi spart de oricine, așa că șmecherii de la spital care sunt disperați ar fi bine să își bage mințile în cap, să înceapă să își facă în mod corect meseria și să lase protejarea sistemului mafiot din sănătatea nemțeană.

arsene

cuc
18 Comentarii
 1. NONA MOSOR spune

  Buna seara tuturor ! Adevarati spagari la Spitalul din Piatra Neamt. Sotul meu a murit din cauza indiferentei medicilor si a celuilalt personal. Ma refer la noua Sectie de neurochirurgie infiintata in cadrul spitalului ( medic venit din Bucuresti). Am avut incredere…dar s-a lasat cu mare durere sufleteasca. In urma unui traumatism suferit la coloana, pentru varsta lui si problemele de sanatate care le mai avea trebuia sa ramana minim 8 zile internat. El a fost externat dupa 4 zile si dupa aproape 1 luna a murit de embolie. Cat a fost internat nu i s-au facut investigatii, nu a fost controlat la vizita, contravizita…a durat aproape 1 zi pana i s-a facut Tomograful ( a fost lasat sa astepte, de ce?…bataie de joc, ce spune juramantul lui Hipocrate?… pentru ca nu s-a cotizat ?). As da foc la Spitalul din Piatra Neamt. Sotul meu, marele preot Constantin Mosor, nu era de moarte. A plecat din cauza incompetentei, indiferentei personalului sanitar care asteptau bani…bani…bani…si totusi medicul a primit. Vreau sa stie toata lumea de situatia Spitalului Judetean Neamt.

  1. Achi spune

   Trebuia specificat ca el suferea cu inima si avea si varice,iar pe langa faptul ca a fost tratat cu indiferenta si iresponsabilitate,i s- au facut niste anticoagulante,care i-au fost fatale,fara analize si alte investigatii medicale mai amanuntite,pur si simpu pe de rost.S-au luat si bani,desi se stie ca nu au voie sa primeasca…Din pacate la marele spital judetean Piatra Neamt,se moare cu zile si nu imi doresc altceva decat ca cei care l-au „tratat”,sa aiba o soarta mult mai rea si nesansa sa pateasca la fel,desi sunt cadre medicale „de specialitate”,merita tot ce este mai rau!

 2. Bumbea spune

  Acest sistem trebuie implementat si la Prefecturi, Primarii C.J si la alte instituții bugetare .Se,, chiuleste” mai mult ca elevii in școli !! !

 3. vali spune

  Hai fiti seriosi ! Când stii ca daca lipsesti o zi de la servici pierzi spaga de 100-2000 lei nu mai trebuie sistem de cartele !

 4. Cocut klaudia spune

  Eu cred ca prioritatile sunt altele in sistemul sanitar, vezi problema cardurilor de sanatate, si multe, multe altele…Acest articol defaimator la adresa medicilor defineste caracterul mizerabil al celor care pun carul inaintea boilor ..Vrem vesti bune din sanatate si nu gainarii!

  1. Eu spune

   Ești cadru medical? Nu toți sunt la fel. Dar nu-ți dorești să ajungi pe mana unora ca ei. Răspunderea pentru actul medical prestat ar trebui sa se aplice aici. Și da, trebuie starpita spaga.

 5. Trofin Vasile spune

  Le vine de hac,ar trebui să se facă ceva și cu medicii d-in comune,la care le spune ,de familie,și care papă o mulțime de bani pe spinarea pacienților înscriși la ei,1 salarii mari,2 casa asigurări de sănătate,3 șpagă primită de la persoanele care au probleme,4cînd ceri o adeverință și aceea se plătește.

  1. Elena SUMEDREA spune

   Ori la stat, ori la privat! Dacă sunt plătiți 8 ore, atunci 8 ore să muncească!

 6. PIETREAN spune

  ORI CU CARTELE, ORI FARA, TOT SPAGARI , INCOMPETENTI SI INDIFERENTI LA SUFERINTA PACIENTILOR RAMAN!

  AR TREBUI CAMERE DE LUAT VEDERI & SISTEME DE INREGISTRARE AUDIO IN FIECARE SALON, SA SE VADA CONCRET FELUL MIZERABIL IN CARE SE COMPORTA MEDICII, ASISTENTELE SI INFIRMEIERELE CU PACIENTII CARE NU COTIZEAZA PERMANENT , JECMANEALA PE FATA!

 7. Cristian spune

  Un sistem cu cartele este implementat de mai mult timp, pentru intrarea autovehiculelor şi cred că nu ar fi o problemă chiar aşa de mare, ca să fie aceptată folosirea cartelelor de pontaj. E o măsură utilă din punct de vedere administrativ, chiar dacă indigestă.

  Cu totul altceva este însă să accepţii stocarea amprentei personale, într-un sistem a cărui securitate nu o poţi controla. De asemenea, cu totul altceva este să accepţi identificarea pe baza recunoaşterii parametrilor imaginii faciale (cum s-a mai vehiculat).

  Pe de altă parte, dacă scormonim un pic pe internet, descoperim documente interne ale SJU Piatra Neamţ care nu aveau ce să caute în mediul online, ceea ce ridică în mod cât se poate de evident o problemă majoră legată de asiguarea securitatăţii datelor. Altfel spus, preocuparea pentru securitatea datelor personale de acest tip este mai mult decât justificată, indiferent de faptul că unii ajung sau pleacă la timp sau nu de la muncă. Să te preocupe astfel de lucruri înseamnă să ţii ochii deschişi, nu să fii „şmecher”.

  Cum fiecare are un drept legal de opoziţie din motive justificate, la prelucrarea datelor personale, cu siguranţă o discuţie prealabilă s-ar fi impus.

 8. Stefan spune

  D-le Iosub, nu s-a terminat cu smecheriile, dar e bine ca s-a implementat sistemul.Sigur, vor face tot ce e posibil ca sa-l fenteze, de aceea ar trebui si o revizuire a Regulamentului intern, in sensul de a-i da afara pe loc pe cei care incearca asta…Mai mult, sistemul ar trebui implementat si in Policlinica!

 9. Lucan spune

  Felicitări celor care au luat aceasta inițiativa . Sunt asistente care nu vin la serviciu decât de 2-3 ori pe luna și iau 4000 lei salariu. S-a terminat cu prosteala și durerea in cot de serviciu!

 10. Gradinaru Neculai spune

  Felicitări ! Acest sistem să fie obligatoriu pentru toate categoriile de personal și să fie extins la toate unitățile sanitare din județ inclusiv la Direcția de Sănătate Publică.

 11. Onelian dalmatio spune

  Așa trebuiepeste tot așa se facea pontajul încă din 1979 laUTB Brașov deci e o practică pentru corectitudine.Peste tot trebuie implementat acest sistem chiar și mai ales la scumpi noștri parlamentari.

 12. Cristian spune

  Exact ca afară fiecare ban câștigat cu sudoare și sacrificii. Mi se pare corect, pontajul electronic există în
  toate țările de 50 de ani. Niciodată nu e prea târziu.

 13. Nu mă miră spune

  Programul de lucru este de 8 ore. Unii respectă programul, alții se cred pe proprietatea privată. În toate structurile există același obicei, se bazează pe pile și relații, pe țară fără stăpân.

 14. Gigi spune

  Da de parca nu poti da cardul unui coleg sa te ponteze de iesire.. Tu defapt sa fi plecat cu 3-4 ore avans.

  1. Jhon spune

   Gigel.,atata știi, crezi,că-i la cartela de camion……

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate