Medic ORL-ist „paralizat temporar” după vaccinare

0

Aceasta este prima reacție adversă gravă înregistrată după vaccinarea a peste 152.000 de persoane în România, cu ambele doze. Peste 468.000 de persoane au fost vaccinate cu o singură doză.

Un medic ORL-ist din Vâlcea, în vârstă de 32 de ani, a suferit o paralizie temporară facială în urma administrării celui de-al doilea vaccin anti-Covid. În acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice, relatează stirileprotv.ro.

„Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacții adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer”, a anunțat Ministerul.

Conform prospectului vaccinului Pfizer, paralizia facială temporară este o posibilă reacție adversă rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccin.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate