Măsuri privind persoanele care se întorc din zone afectate de infecţia cu noul coronavirus (2019 – nCov)

0

În data de 23 ianuarie a.c, în Sala „Mihail Sadoveanu” a Palatului Administrativ a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În cadrul acestei ședinte s-au discutat două puncte importante, primul a privit gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteo periculoase, ca urmare a avertizării meteorologice Cod portocaliu nr. 15 din 23.02.2020, și al doilea punct a prevăzut dezbaterea și aprobarea unor măsuri suplimentare pentru persoanele care se întorc din zone afectate de infecţia cu noul coronavirus (2019 – nCov).

foto arhivă

Pentru rezolvarea problemelor urgente în această zonă s-au propus următoarele proceduri. Astfel, se vor aplica măsurile stabilite în sarcina Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț, prin Hotărârea CJSU nr. 26/2019. De asemenea, s-au transmis avertizările meteorologice către toate unitățile administrativ teritoriale, prin grija Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Neamț.

În ceea ce privește al doilea punct, privind persoanele care se întorc din zone afectate de infecţia cu noul coronavirus (2019 – nCov), la nivelul judeţului Neamţ, urmează analizarea și stabilirea unor eventuale locaţii care pot întruni condiţii pentru carantinarea persoanelor cu suspiciune de a fi infectate. Vor fi considerate cazuri suspecte și persoanele simptomatice care sosesc din localitățile unde au fost dispuse măsuri de carantină, din regiunea Veneto și provincia Lodi din regiunea Lombardia, ambele situate în nordul Italiei. Până în acest moment, localitățile în care autoritățile italiene au instituit măsuri de carantină, sunt: Vo’Euganeo, Codongo, Castiglione, D’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano. Pentru persoanele asimptomatice care sosesc din localitățile aflate în carantină, va fi instituită o perioadă de carantină de 14 zile în România, în spațiile amenajate.

Astfel, toate cazurile care se încadrează în noua definiție de caz suspect, se raportează imediat la Direcția Județeană de Sănătate Publică Neamț și la Serviciul de Monitorizare și Coordonare al DSU (tel. 0212648515 / 0212648516)

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate