Măsuri de ordine şi siguranţă publică pentru meciul România-Albania

0

Vineri 03 septembrie a.c., între orele 21.00 – 23.00, stadionul “Municipal” din Piatra Neamţ va găzdui partida de fotbal dintre echipele naţionale de seniori ale României şi Albaniei în cadrul preliminariilor Campionatului european de fotbal.  Partida este caracterizată de către organizator (Federaţia Română de Fotbal) ca fiind una cu grad ridicat de risc, datorită nivelului competitiv şi a numărului mare de suporteri care se estimează că vor participa. Pentru asigurarea ordinii publice la acest eveniment sportiv vor acţiona aproximativ 550 agenţi de ordine – 220 jandarmi, 30 poliţişti şi 300 agenţi GRUP EST SECURITY;

Măsuri de ordine şi siguranţă publică stabilite pentru acest meci:

A) dispunerea pe căile de acces către stadion a 6 baraje de prefiltrare şi redirecţionare a circulaţiei rutiere, acestea având în componenţă jandarmi şi poliţişti dispuse astfel:

1) Primul filtru va fi dispus la intersecţia dintre str. B-dul Decebal cu Eroilor (Moldocor)          

2) Filtrul nr. 2, dispus la intersecţia dintre str. Eroilor cu Borzoghean, la oglinda pentru traficul rutier;

3) Filtrul nr. 3, dispus la intersecţia dintre str. Ştefan cel Mare cu Eroilor;

4) Filtrul nr. 4, dispus la intersecţia dintre str. Borzoghean cu Ştefan cel Mare;

5) Filtrul nr. 5, dispus la intersecţia dintre str. Ştefan cel Mare şi Liliacului;

6) Filtrul nr. 6, dispus pe str. Bradului, pe scările de acces pe două rânduri spre stadion, dinspre str. Bradului

Subofiţerii au următoarele misiuni:

– de a preveni deplasarea persoanelor fără documente de acces spre stadion,

– dirijarea spectatorilor în funcţie de locurile pe care le au pe bilet către porţile de acces,

– prevenirea accesului spre stadion a persoanelor aflate în stare vădită de ebrietate sau a celor care au asupra lor, vizibil, obiecte contondente sau materiale interzise la manifestările sportive,

– prevenirea tulburării ordinii publice pe căile de acces şi asigurarea protecţiei spectatorilor pe timpul afluirii – defluirii la (de la) stadion;

– de a executa un control preliminar asupra cetăţenilor şi de îndrumare a acestora către locul în stadion conform biletului sau invitaţiei;

Pentru a nu bloca căile de acces către/şi de la stadion rugăm spectatorii să vină folosind, în special, mijloacele de transport în comun. Accesul în parcările stadionului se va face doar pe bază de permise de acces.

B) reamintim spectatorilor că sunt obligaţi să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, pe traseele de deplasare către/de la locurile de desfăşurare a partidei, în apropierea şi în interiorul bazei sportive, iar la solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, spectatorii au obligaţia de a prezenta documentele de acces şi, după caz, actele de identitate.

În incinta arenei sportive, spectatorii sunt obligaţi să respecte ordinea, siguranţa şi regulile stabilite de organizator. Spectatorului care refuză să se supună controlului corporal sumar şi al bagajelor sau care săvârşeşte, înainte de a intra în arena sportivă ori în momentul intrării, fapte de natură penală sau contravenţională în legătură cu competiţia sau jocul sportiv respectiv nu i se permite accesul în arena sportivă.

C) accesul în stadion se va face începând cu ora 18.00, doar pe bază de bilete, invitaţii şi ecusoane, controlul făcându-se de către firma GRUP EST SECURITY , aceştia fiind sprijiniţi de către jandarmi. Adresăm  rugămintea spectatorilor să ajungă la stadion din timp pentru a evita aglomeraţia.

Este permis accesul cu bannere, steguleţe, fulare, eşarfe, confetti. Este interzis accesul, în incinta stadionului cu obiecte contondente (inclusiv suport pentru steag din alt material decât plastic), petarde, fumigene, artificii (atât de producţie autorizată, cât şi artizanală), substanţe iritant lacrimogene, băuturi alcoolice, bannere cu conţinut obscen, incitator la violenţă, rasist sau xenofob, persoanelor turbulente şi a celor aflate sub influenţa alcoolului; Cei care vor veni la meci vor putea avea asupra loc camere video şi foto, pe care le vor folosi în scop personal.

D) măsurile de ordine şi siguranţă publică în incinta stadionului se vor asigura de către firma de pază, aceasta fiind sprijinită de către jandarmi. Totodată în apropierea porţilor de acces în stadion vor fi constituite rezerve de intervenţie care vor acţiona sprijinirea efectivelor din dispozitivele aflate în dificultate, luarea măsurilor legale împotriva persoanelor recalcitrante şi violente care prin acţiunea lor pun în pericol desfăşurarea în condiţii normale a meciului de fotbal, sau atentează prin acţiunile lor la integritatea altor spectatori, a jucătorilor şi arbitrilor; executarea trierii persanelor reţinute, care au săvârşit contravenţii sau infracţiuni şi de a executa cercetarea faptelor săvârşite de acestea; în cazuri extreme trecând la restabilirea ordinii publice care a fost tulburată grav, împreună cu celelalte forţe aflate în dispozitiv.

E) în cazul în care vor fi persoane care vor avea probleme medicale, să solicite de urgenţă sprijinul forţelor de ordine pentru a putea fi îndepărtat din zonă şi transportat la punctele de asigurare medicală pentru a putea fi ajutaţi.

Ofiţer informare şi relaţii publice  al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ,

Cpt. Resmeriţă  Cătălin

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate