Circ în Piatra-Neamţ, varianta Safari

2

O mână de oameni, cu ceva animale după ei, au venit la Piatra-Neamţ pentru a organiza un spectacol de circ. Fiind din alta ţară, ei nu ştiau că noi vedem circ zilnic, dar la noi se cheamă politică. I-am luat un interviu administratorului acestui circ care s-a dovedit a fi extrem de amabil încât ne-a prezentat o parte dintre animale şi ne-a dat detalii despre afacerea sa. Principalele animale care vor fi prezentatate in spectacol sunt: PeSeDedelefanti (2 la numar), PeDeLeii, PeNeLigri, Ecogirafa, PeReMstruţul, UDeMebivoli, PeCecamila şi, se pare ca din cauza normelor europene referitoare la spatiul alocat animalelor in captivitate care nu trebuie să fie mai mic de 0.5 ha, OTeVemaimutele nu au putut fi aduse la acest spectacol.

Merita sa mergeti sa vedeti spectacolul . Aici dresura se face cu tehnici de dresaj care folosesc hrana ca recompensa fata de ce vedem la televizor cu dresori care folosesc ca recompensa “scaune”, “parandarat”, “contracte” sau, in cazuri usoare de dresaj, diverse tipuri de bacnote.

Lăsând hazul de necaz la o parte, vorbim de un circ care a fost înfiinţat acum 50 de ani şi care realizează spectacole în România de 2 ani. Circus Safari dispune de 6 dresori de animale,  şi de un personal de câteva zeci de angajaţi care au ca ţări de origine Israel, Olanda, Croaţia, Italia, România, Ungaria. Administratorul ne-a mărturisit că este o activitate frumoasă, dar şi grea în acelaşi timp, câteva dintre dezavantaje fiind faptul că circul este mai mereu pe drumuri, departe de casă, iar, în prezent, nici spectatorii nu se mai înghesuie cumpere bilete. Dar pasiunea celor care organizează astfel de spectacole îşi spune cuvântul şi circul merge mai departe în zeci de oraşe din România şi Europa. Stati linistiti, aceasta nu schimbă cu nimic circul local. Îl puteţi urmări şi după 6 septembrie.

I.R.&M.I.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. alexandra spune

    super circul .nu stiu de unde au avut atata curaj sa i-a serpi din paduri tropicale si atatea animale exotice.

  2. Emma spune

    ????????????????????

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate