Masa din bucătărie – idei de amenajare pentru un spațiu aerisit

0

Ce faci când nu există spațiu pentru o zonă de servit masa separată în apartament, iar spațiul din living nu permite amplasarea unei piese de mobilier atât de mare precum o masă? Este simplu, pune o masă în bucătărie sau transformă o insulă de bucătărie într-una.

Masa din bucătărie este o soluție foarte convenabilă. Preparatele nu trebuie purtate departe, toate felurile de mâncare și condimentele sunt la îndemână, iar masa poate fi folosită și ca blat suplimentar. La sosirea oaspeților, persoana care pregătește masa va putea să lucreze și să se bucure de compania lor în același timp. Totuși, pentru ca interiorul să nu-și piardă funcționalitatea, merită să găsești spațiul potrivit pentru aceasta.

Masa în bucătărie – dimensiuni

Despre ce este vorba mai exact? Presupune că masa are dimensiunile de 120 x 80 cm (aceasta este dimensiunea optimă pentru 4 persoane), și bineînțeles, lângă ea sunt scaune. Când sunt închise, setul ocupă o suprafață mică, dar pentru ca membrii gospodăriei să se așeze confortabil, ar trebui să existe aproximativ 70 cm de spațiu liber între masă, scaun și perete. Situația devine mai complicată atunci când în spatele mesei sunt dulapuri de bucătărie, un cuptor, un frigider sau o mașină de spălat vase, atunci distanța dintre ele ar trebui să fie de cel puțin 100 cm.

Masa de bucătărie – lângă perete sau în mijlocul camerei?

Unde amplasezi masa depinde în principal de dimensiunea camerei și de modul în care este mobilată. O masă într-o bucătărie mare va arăta frumos în centrul camerei. Apoi, în jurul acestuia va fi suficient spațiu pentru comunicare liberă, iar cel care pregătește masa va putea vedea toți mesenii.

Într-un interior mai mic, masa poate fi mutată pe unul dintre pereți. Într-o astfel de situație, partea centrală a interiorului va rămâne liberă și te vei putea deplasa confortabil în jurul ei. În bucătăriile deschise spre living, amenajează sala de mese la limita ambelor camere. Un element comun de echipament va conecta interioarele, în ciuda faptului că acestea au funcții complet diferite.

O insulă în bucătărie ca o masă

De obicei, în interioarele în care o insulă de bucătărie face parte din mobilier, nu există spațiu pentru o masă separată. În această situație, poți crea un colț de luat masa pe această insulă. Totuși, reține că insula, la fel ca blatul, are aproximativ 90 cm înălțime, deci este cu aproximativ 10 cm mai înaltă decât masa bucătărie. Cu o astfel de piesă de mobilier, scaunele standard nu vor funcționa, acestea ar trebui înlocuite cu scaune de bar (hockers). 

Adesea, prea puțin spațiu, un buget mic sau o formă neobișnuită a interiorului, stimulează creativitatea și căutarea de soluții interesante. Și posibilitățile sunt multe. Într-o bucătărie mică, merită să montezi o masă pliabilă. Când nu există spațiu lângă perete, blatul retractabil poate fi montat în dulapurile de bucătărie. 

Sursa de imagine: MikroKon / Shutterstock.com

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate