Marţi, 2 iulie – programul „Vacanțelor Muzicale”

0

Marţi, 2 iulie, programul „Vacanțelor Muzicale” cuprinde concertul oferit de Corala „Universitas” a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (dirijor, pr. Ionuţ Gabriel Nastasă), eveniment care se va desfăşura începând cu ora 19:00, la Teatrul Tineretului. Două ore mai târziu, în Piaţa Turnului, publicul „Vacanţelor” se va putea delecta cu „CINEMUSICA”, un concert susţinut de Andrei Tudor Band. Programul conţine aranjamente orchestrale după teme muzicale din filmne celebre.

La ambele concerte, accesul publicului este liber. 

*****

CONCERT CORAL – UNIVERSITAS

CORALA ,,UNIVERSITAS” a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” Iași

Construită cu multă răbdare, dedicare, dorință de autodepășire și de dezvoltare a talentului muzical, Corala „UNIVERSITAS”, este o formație muzicală mixtă. Acum patru ani, şaisprezece suflete talentate au pornit la un drum frumos, au crescut prin muzică, printr-o viață de student trăită altfel, prin prietenie și multe momente care le îmbogățesc tinerețea. La provocarea de a face parte din „Universitas” au participat studenți din majoritatea facultăților Universității, în prezent, formația muzicală numărând treizeci şi cinci de coriști.

În cursul istoriei ansamblului, acesta a readus arta corală în atenția mediului academic universitar și a publicului ieșean.

Corala a susţinut un turneu în Italia ce a însumat şapte concerte, nouă evenimente pentru parteneri ai Universității noastre. Printre realizările remarcabile ale grupului ieşean se află Premiul II (singurul premiu obținut la secțiunea Coruri de Tineri fără Studii Muzicale), la Festivalul-Concurs Coral Internațional pentru Tineret ,,Gavriil Musicescu”, Trofeul Festivalului Concurs Național de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă ,,Buna Vestire” (ediția a XXIX-a, 31 martie 2019, Botuș, comuna Fundu-Moldovei).

Formația muzicală participă la concerte atât în calitate de organizator, cât și ca partener, ea fiind prezentă la manifestările organizate de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (decernări ale titlului de Doctor Honoris Causa, congrese, conferințe, simpozioane, întâlniri ale studenților Erasmus, manifestări științifice).

S-a concretizat astfel, una din frumoasele inițiative ale Universității noastre, cea mai veche universitate din România, de a implica studenții în activitățile culturale și artistice, încurajând debutul acestora, de a promova educația culturală și formarea profesională a studenților în domeniul culturii, de a susține arta clasică, romantică, modernă și contemporană, de a dezvolta activitățile de educație non-formală pentru potențialii studenți, studenți și absolvenți, în scopul promovării culturii alumni.

Din toamna anului 2017, pupitrul dirijoral a fost preluat de preot Ionuț Gabriel Nastasă, lector univ.dr. la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Dumitru Stăniloaie” aparținând Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

IONUŢ GABRIEL NASTASĂ

IONUŢ GABRIEL NASTASĂ

Actualul dirijor al Coralei mixte „Universitas”, este cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având la bază studii teologice (licență, masterat și doctorat) și muzicale (licență la specializarea „Dirijat Cor academic”). Încă din timpul liceului a fost preocupat de arta dirijorală, înființând și conducând diverse coruri de amatori la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț (componență bărbătească), Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Neamț (patru voci mixte), iar mai târziu, în timpul studenției, la biserica „Sf. Nicolae” din Popricani, județul Iași (3 voci egale de femei). După anul 2007, când a început cariera didactică universitară, a înființat și condus Corul bărbătesc „Sf. Ierarh Iosif Naniescu” al Facultății de Teologie Ortodoxă, a pregătit și dirijat Corul bărbătesc al preoților din Protopopiatul Iași 2 (cca trei ani), iar de aproape doi ani a preluat conducerea muzicală a Coralei „Universitas” cu care a susținut numeroase producții muzicale cu repertoriu românesc și universal diversificat și a obținut câteva premii.

CineMusica

 ANDREI TUDOR BAND & ORCHESTRA

ANDREI TUDOR

ANDREI TUDOR

S-a născut pe 2 decembrie 1983, la Bucurerşti. Începe studiul pianului la vârsta de 4 ani. Urmează cursurile liceului Liceului „George Enescu”. Pe parcursul anilor de liceu începe să compună, să fie pianist în diverse formule și să colaboreze cu Big Bandul Radio. Este absolventul Universității Naționale de Muzică din București, iar în anul 2008 al Masteratului la aceeași Universitate. În paralel cu pregătirea în domeniul muzicii clasice, începe să studieze jazul și muzica pop.

În anul 1999 participă la Festivalul Mamaia – secțiunea creație, fiind cel mai tînăr concurent.

Acompaniază aproape toți soliștii care cîntă live, în nenumăratele recitaluri, concursuri, festivaluri, spectacole, emisiuni radio-tv.

În calitate de compositor, a colaborat cu nume importante ale muzicii pop românești cum ar fi: Monica Anghel, Marcel Pavel, Nico, Luminița Anghel, Mihai Trăistariu, Dragoș Chircu, Vlad Miriță.

Activitatea sa artistică este încununată cu o serie de premii. Cele mai importante sunt: Premiul I, împreună cu formația „Centrul Civic”, la Festivalul Național Studențesc „Gaudeamus”   (2002); Premiul Radiodifuziunii Române la Festivalul Cântecului de Dragoste; Premiul I la Festivalul „Voice of Asia”, secțiunea interpretare; Premiul II la Festivalul Internațional al Cîntecului de la Cairo (Egipt), secțiunea creație.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate