Marșul Calistraților, ediția a XIII-a/Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, omagiu adus Zilei Naționale a României

0

Manifestările organizate în săptămâna 25-29 noiembrie 2019 la Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, în cinstea Sărbătorii Naționale, au culminat, conform tradiției, cu „Marșul Calistraților”, ajuns la cea de-a XIII-a ediție.

Și în acest an participarea a fost extrem de numeroasă, peste 500 de elevi, de la clasa a V-a până la clasa a XII-a, dorind să cinstească mărețul eveniment. Li s-au alăturat reprezentanții organizației „În Munții Neamțului” (reprezentată de dl. Neculai Luca) și asociației „Cultul Eroilor” (reprezentată de dl. Ion Popescu), al căror sprijin a fost substanțial.

Coloana Calistraților, presărată cu steaguri tricolore, bannere, eșarfe și alte însemne naționale, a plecat de la sediul colegiului și s-a deplasat pe traseul Piața Ștefan cel Mare – Piața Mihail Kogălniceanu – Muzeul de Istorie (unde s-a intonat Imnul Național), Bulevardul Decebal, Biblioteca „G. T. Kirileanu” (unde s-a intonat cântecul patriotic „Treceți batalioane române Carpații”) – Bulevardul Decebal, până la cimitirul „Eternitatea”, unde, pe notele „Imnului Eroilor” reprezentanții Consiliului Școlar al Elevilor din colegiu au depus o coloană de flori la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, aducând astfel prinosul lor de recunoștință celor care s-au jertfit pentru viitorul nostru, moment care a marcat încheierea activității.

„Suntem extrem de mândri și fericiți pentru că, an de an, tot mai mulți elevi de-ai noștri participă cu însuflețire la tradiționalul „Marș al Calistraților”. Este o dovadă că și în ziua de azi educația patriotică se poate face dacă există simțire și trăire națională și că, așa cum zice cântecul, tot ce e românesc nu piere și nici nu va pieri.

Vreau să aduc sincere mulțumiri Primăriei Piatra-Neamț, Poliției Locale și Inspectoratului de Jandarmi pentru modul impecabil în care au sprijinit această manifestare omagială”, a declarat prof. Florin Irimia, directorul Colegiului Național „Calistrat Hogaș”.

arsene

cuc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate