Marș pentru viață 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”

5

Marşul pentru viaţă din acest an a fost organizat sub deviza „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”, și s-a manifestat pe traseul: Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” Mărăţei I – Muzeul de Istorie – Hotel Ceahlău – Teatrul Tineretului – Biserica „Sfântul Ioan Domnesc” Turn. 

La acţiune au participat 60 preoți și aproximativ 300 de susținători, Asociaţia „Eu cred” – Bicaz Chei, Asociația „Tinerii de azi – Generația de Mâine – T.A.G.M.A., Asociaţia Creştin Ortodoxă „Mama Olga”, Asociația de Sprijin a Persoanelor cu nevoi speciale „Luceafărul” Piatra-Neamţ, Asociația Ioannis, Asociația Părinți pentru Ora de Religie – Neamț, Asociaţia pentru Cultură, Tradiţii şiSpiritualitate „Leru-i Doamne”, Asociația Pro Democrația Piatra Neamț, Asociația Riana – Piatra Neamț, Asociaţia Tineretul Ortodox Român – filiala Piatra Neamţ, Asociația Umanitară „Codrin”, Colegiul Naţional de Informatică Piatra-Neamţ, Liceul Teologic “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Piatra-Neamţ, Liga Părinților pentru Educaţie – Piatra-Neamţ, Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” Piatra-Neamţ, Parohia „Sfântul Ioan Domnesc” Piatra-Neamţ și Societatea Ortodoxă a Femeilor Române – filiala Piatra-Neamț.
Marșul pentru viață s-a aflat în acest an la cea de-a VII-a ediție și s-a desfășurat în sute de oraşe din ţară şi Republica Moldova.

Tema celei de-a șaptea ediție a marșului a fost motivată prin faptul că România ocupă locul al doilea în statistica numărului de avorturi: 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 – iunie 2016, faţă de o  populaţie de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016.

 

5 Comentarii
 1. eu spune

  dar de unde au iesit atatia preoti?!acest mars e plin de ipocrizie si fanatism.oare cate din femeile mai in varsta prezente la mars nu au incercat avortul in perioada comunista?orice femeie decide ce face cu corpul ei nu trebuie sa gandeasca altcineva pentru ea

 2. tina spune

  In 2017 interzicerea avortului….cred ca v-ati baut mintilt. Avortul este dreptul femeii de a alege sau nu sa devina mama in urma unei ”greseli”. As umbla mai mult la educatia sexuala din scoli (aproape inexistenta spre rusinea noastra) si distribuirea in mod gratuit de metode anticonceptionale si informatii cu privire la folosirea acestora. Si sa nu uitam de dreptul de a fi ateu si neconditionarea de catre nici o religie a gandirii libere si a alegerilor fiecarui copil/om. Treziti-va din prostie si incepi sa folositi neuronii din dotare!!!!

  1. Maria spune

   Pe primul plan părinții trebuie sa fie prezenti in viata copiilor mai mult decat invatamantul religia sau cabinetele de planning familial.Dar păcat daca nici părinții nu au avut o discutie de familie cu părinții lor

 3. lucia spune

  ecumenism si fatarnicie

 4. Maria Sfetcu spune

  Să vă spun un paradox: hai să interzicem prin lege avortul. Și atunci, găsim varianta Bulgaria! Că acolo se poate. După mașini, să taxeze băieții și fetele care scăpa de probleme. Doi la mână: ca femeie nu vreau ca altcineva să decidă în locul meu, dacă dintr-o eroare am rămas însărcinată. Dacă sunt așa de mult de revoltați, de ce nu încearcă aceste persoane să ia să crească pruncii abandonați sau de la casele de copii? De ce B.O.R. nu ia și crește acești copii, că văd că au potența financiară! Și de toate cele, și păduri, dar nu au suflet! Luați exemplul Papei! Și m-am cam săturat de habotismul romanilor! Ce ar fi să zicem: vrei să protestezi? Ia bagă 200 lei la bugetul local! Pe mine mă cam deranjează la libertățile mele! De ce nu protestează pe stadion sau chiar afară pe Cârloman unde pot să pună și de un grătar cu respectarea Legii Sulfina Barbu. Cam așa văd eu fâsâiala asta!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate