Maria, Cezara și Maia, cele trei fete de zece ale Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Piatra-Neamț

0

Rezultatele bune obținute de absolvenții Școlii Nr. 3 din Piatra-Neamț la Evaluarea Națională din acest an au clasat această instituție de învățământ pe locul I în topul școlilor gimnaziale din județ.

Trei eleve au avut media zece la Evaluarea Națională, iar 76% din totalul absolvenților au obținut medii peste opt.

Cu toate că am avut un an școlar atipic, cu o perioadă mai grea, în care s-a trecut la activitatea online, s-a depus un efort susținut din partea elevilor, dar și al nostru, al cadrelor didactice, înregistrându-se rezultate frumoase de care ne declarăm mulțumiți. Elevii, profesorii dar și părinții s-au implicat în depunerea unei munci permanente, au fost consecvenți în ceea ce și-au dorit și astfel rezultatele au apărut. Sperăm ca admiterea la colegii și licee să aducă bucurii și împlinirea dorințelor fiecărui elev în parte! Felicitări tuturor absolvenților, care au tratat cu seriozitate primul lor examen, cadrelor didactice care au ajutat la formarea lor, dar și părinților care le-au fost aproape și au colaborat frumos cu școala!”, este mesajul transmis de prof. Anișoara Oniciuc, directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 3 Piatra-Neamț.

Cele trei fete de zece ale Școlii Nr. 3 din Piatra-Neamț sunt: Stavarache Maria-Alexandra, Gherasim Cezara-Maria și Neștian Maia.

Stavarache Maria-Alexandra

este o adolescentă însetată de cunoaștere care anul acesta și-a văzut visul împlinit: a obținut media maximă la Evaluarea Națională și, totodată, a încheiat gimnaziul cu media zece, fiind șefa de promoție a Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Piatra-Neamț.

Stavarache Maria-Alexandra

Încă din clasele primare am privit cu admirație și respect absolvenții clasei a VIII-a care reușeau să obțină medii de zece pe linie și aspiram să le calc pe urme. În timpul liber, îmi cultiv pasiunea de a citi pentru a-mi îmbunătății vocabularul și experiența emoțională. Ador să călătoresc, să vizitez locuri mirifice și să cunosc oameni noi. De asemenea, îmi place să dansez, ajungând să reprezint România alături de echipa mea, îndrumată de doamna prof. pentru învățământ preșcolar, Lăcrămioara Corfă, pe scena din Praga, în cadrul unui concurs internațional. Mi-am testat cunoștințele la numeroase olimpiade și concursuri, cum ar fi olimpiadele județene de Matematică, Limba și literatura română și Chimie, alături de concursuri la Fizică și Limba engleză la care am obținut diverse premii. Am absolvit clasa a VIII-a C a Școlii Gimnaziale Nr. 3 Piatra-Neamț, sub îndrumarea unor pedagogi cu vocație și cu adevărat dedicați: la matematică doamna prof. Paica Mihaela și la Limba și literatura română doamna prof. Teodorescu Rodica.

Pentru Maria-Alexandra perioada de izolare, în care măsurile necesare de siguranță au impus școala online, a reprezentat o oportunitate de a se pregăti cât mai bine pentru examen. Chiar dacă i-a fost greu să petreacă tot timpul în casă, prietenii au făcut să pară totul mai plăcut.

Făceam temele împreună, cu ajutorul tehnologiei, vizionam aceleași filme, citeam și apoi împărtășeam opinii. Îmi pare rău pentru faptul că nu am avut ocazia să ne luăm rămas bun, așa cum se cuvine, de la profesori și colegi, dar îi mulțumesc doamnei directoare a Școlii Gimnaziale Nr. 3 Piatra-Neamț, prof. Anișoara Oniciuc, pentru că mi-a răsplatit rezultatele la învățatură prin premiul de onoare al școlii, oferit în cadrul cursului festiv online și doamnei diriginte Gavriliu Oana pentru că a marcat momentul despărțirii prin surpriza plăcută de a mă bucura de coronița specifică sfârșitului de an.  

În legătură cu subiectele pe care absolvenții de gimnaziu le-au avut de rezolvat la Evaluarea Națională, Maria-Alexandra spune că nu au fost grele, însă nici ușoare.

Am avut la dispoziție câte 40 de teste de antrenament pentru fiecare probă și cred că s-au atins toate subiectele probabile, nivelul de dificultate fiind același ca în sesiunile precedente.  

Pentru Stavarache Maria-Alexandra, media zece atât la Evaluarea Națională, cât și la absolvirea gimnaziului reprezintă răsplata muncii depuse, o confirmare că fiecare oră de studiu a meritat.

 Următorul pas firesc este Colegiul Național „Petru Rareș”, profilul matematică-informatică. Maria-Alexandra spune că va urma cursurile acestei instituții de învățământ datorită pasiunii sale pentru științele exacte. Colegiului Național „Petru Rareș” îi poate oferi o pregătire academică temeinică și îi va deschide poarta către noi oportunități când va veni momentul să aleagă o facultate și o meserie pentru viitor. 

Prin intermediul publicației noastre, Maria-Alexandra le mulțumește și le este recunoscătoare cadrelor didactice care au îndrumat-o și au ajutat-o în toți acești ani:

 Mulțumesc tuturor cadrelor didactice din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 3 Piatra-Neamț pentru dragostea, răbdarea și înțelegerea de care au dat dovadă și pentru că m-au sprijinit în cei patru ani frumoși, prețioși. Încă de la grădiniță, doamna Manuela Gheorghiu ne-a învățat să fim competitivi și să ne străduim să fim cât mai buni, îmi amintesc cu plăcere  de „cheița de aur” primită ca recompensă pentru memorarea poeziilor, fapt ce m-a ajutat mai apoi, dezvoltând capacitatea de memorare. Trecând în următorul ciclu de învățământ, doamna Marineta Ionescu mi-a fost mereu aproape, îndrumându-mi pașii pe căile cunoașterii. Îi mulțumesc că m-a încurajat să particip la concursuri și să-mi dau frâu liber imaginației în compunerile școlare. Au trecut repede cei patru ani de învățământ primar și am ajuns la gimnaziu. Cu emoție am descoperit noii profesori și am ajuns să îndrăgesc fiecare materie, fiecare dintre ei învățându-mă câte ceva, iar împreună punând bazele cunoașterii. Îmi voi aminti mereu de doamna dirigintă, Gavriliu Oana, ca de o persoana dragă, care ne-a îndemnat mereu să fim mai buni noi înșine și cu ceilalți, să perseverăm și să apreciem prieteniile care s-au legat în anii de școală, să discutăm deschis și să avem încredere în noi. Mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru toate!

Gherasim Cezara-Maria

spune despre ea că îi place să ascult muzică si să citească cărți în limba engleză. Pe parcursul celor 4 ani de gimnaziu, Cezara-Maria a participat la olimpiadele de Matematica, Limba și literatura română, Chimie și Fizică (faza județeană). La olimpiada de Matematică a obținut mențiune si locul al III-lea la concursul național LuminaMath .

Gherasim Cezara-Maria

Am absolvit clasa a-VIII-a B la Școala Gimnazială Nr. 3 Piatra-Neamt, avându-l ca diriginte pe domnul profesor George Iacoboaia, care ne-a fost alături mereu. La Limba română am avut-o ca profesoară pe doamna Rodica Teodorescu, iar la matematică pe doamna profesoară Mihaela Paica, care m-au încurajat și sprijinit în cei patru ani să merg la concursuri și olimpiade.

Cezara-Maria spune că în perioada pandemiei, când școala s-a mutat în online, a profitat de faptul că avut mai mult timp să se pregătească pentru acest examen important: „Zilele de lucru începeau la ora 8:00 și se încheiau la ora 18:00.


Subiectele din acest an i s-au părut Cezarei-Maria accesibile pentru elevii care au acordat suficientă importanță examenului final de clasa a VIII-a.

Media 10 la Evaluarea Națională a însemnat pentru Cezara-Maria răsplata muncii desfășurate pe parcursul celor patru ani, un rezultat care nu ar fi fost posibil fără îndrumarea profesorilor de la clasă.

Viitoarea liceană își va continua studiile la Colegiul Național „Petru Rareș”, la profilul științele naturii.

Cezara-Maria, își va aminti cu drag de cei patru ani minunati petrecuți la Școala Gimnazială Nr. 3 Piatra-Neamț, unde și-a făcut mulți prieteni. De asemenea, le mulțumește și le este recunoscătoare celor care i-au fost alături în toți acești ani:

Pe lângă îndrumarea domnilor profesori, un rol important în viața mea de elev l-a avut doamna învățătoare Marieta Dandu, care mi-a insuflat pasiunea pentru compuneri, răsplatindu-mă cu „buline zâmbitoare” . În mediul de studiu, vreau să-i mulțumesc surorii mele, Mara Gherasim, cea care m-a suportat în toate stadiile stresului și părinților mei care m-au sprijinit continuu.

Neștian Maia

Neștian Maia

spune că pe parcursul acestei călătorii „școlărești” a avut avut ocazia să-și exploreze pasiunile pe care le-a descoperit în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 3, clasa a VIII-a B, îndrumată fiind de doamna prof. Mihaela Paica (matematică)și doamna prof. Rodica Teodorescu (Limba și literatura română).

Am participat la diverse concursuri de Limba română, Fizică și Chimie, dar și la olimpiade de Matematică, Limba engleză și Limba germană.


Școala online în vreme de pandemie. La început, Maia a privit școala online cu o uşoară reticență, un impediment în pregătirea pentru Evaluarea Națională, însă cu ajutorul părinților, prietenilor și al profesorilor a reușit să treacă peste acest hop.

Ei ne-au stimulat și ne-au încurajat pe tot parcursul pandemiei și ne-au ajutat să ne clarificăm viziunea şi aspirațiile personale, punând în lumină țelul nostru și nu viciile societății. În final, ne-am adaptat toți la nemaiîntâlnita situație. Însă, din punct de vedere social, perioada de izolare mi-a „furat” momentele pline de exuberanță petrecute cu prietenii, acestea reducându-se la simple întâlniri în mediul online.

Maia consideră că subiectele care s-au dat la Evaluarea Națională au fost de dificultate medie, fiecare absolvent având șansa unei note de trecere.

Media zece reprezintă pentru Maia încununarea muncii sale începută chiar de pe banca pe care i-au fost așezat abecedarul.

Am avut bucuria să împărtăşesc acest rezultat cu încă două colege din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 3, nu doar la Evaluarea Națională, ci și la diverse concursuri de Matematică si Chimie unde am participat împreună, ca o echipă. Cred cu tărie că toți colegii mei merită nota zece, contribuind fiecare dintre ei la unicitatea și solidaritatea colectivului pe care l-am format, îndrumați de o echipă de profesori dedicați misiunii de a forma caractere şi de a ne pregăti pentru diversele examene ale vieții.

Maia își va continua studiile tot la Colegiul Național „Petru Rareș”, profilul matematică-informatică, unde aşteaptă să aibă parte de noi provocări şi să participe la altele noi şi interesante proiecte, care să o ajute în viitoarele sale alegeri.     

Viitoarea liceană transmite mulțumiri tuturor cadrelor didactice care au contribuit la performanța sa cu toată pricepere și munca lor.

Aş dori să mulțumesc tuturor cadrelor didactice care ne-au înzestrat cu înțelepciune şi cu bunătate și ne-au dezlegat tainele învățăturii, dându-ne aripi. Vă mulțumim!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate