MApN investighează posibilele resturi de dronă descoperite pe teritoriul României

1
Foto: Arhivă, Ministerul Apararii Nationale

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a deplasat, miercuri, 6 septembrie, în localitățile Ceatalchioi și Chilia Veche, județul Tulcea, unde a discutat cu cetățenii și autoritățile localităților aflate în proximitatea atacurilor executate de Federația Rusă asupra infrastructurii porturilor dunărene ale Ucrainei, despre problemele cu care aceștia se confruntă.

În cursul acestei după-amiezi, ministrul urmează să se deplaseze și în municipiul Galați.

Echipa condusă de ministrul apărării naționale, din care au făcut parte șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-locotenent Viorel Pană, s-a informat cu privire la situația concretă din zonele vizitate și a informat autoritățile locale despre faptul că vor fi luate măsuri suplimentare pentru întărirea capacităților de monitorizare și de securizare a spațiului aerian la frontierele României.

Echipa MApN s-a deplasat și în proximitatea satului Plauru în care echipele de investigare ale MApN au descoperit, în cursul serii de 5 septembrie, elemente care pot fi asimilate unor resturi de dronă. Specialiștii trimiși de MApN la fața locului au ridicat probele care vor fi supuse unor expertize tehnice, care să permită stabilirea provenienței și caracteristicilor acestora.

Concluziile formulate de specialiștii MApN, în urma finalizării investigațiilor, vor fi comunicate public cu maximă celeritate.

informează MApN

Referitor la informațiile de ultimă oră ale Ministerului Apărării cu privire la identificarea pe teritoriul României, aproape de frontiera cu Ucraina, a unor componente care ar putea fi de la o dronă, am solicitat investigarea de urgență și profesionistă a provenienței acestor componente, precum și a momentului și circumstanțelor în care acestea au ajuns pe teritoriul României.

În cazul în care se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale ale României, stat aliat NATO.

Așa cum am mai spus, aceste atacuri asupra infrastructurii civile ucrainene, care sunt crime de război, au loc la o distanță foarte mică de granița românească. Suntem însă alerți și în contact permanent cu ceilalți aliați din NATO.

O repet, suntem foarte bine apărați în cadrul NATO, iar România beneficiază de garanții de securitate extrem de puternice, cele mai puternice din toată istoria noastră.

a declarat președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat cu o zi în urmă că nu a existat „nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv” care să fi ajuns în România în urma atacului lansat de ruși luni asupra porturilor ucrainene de la Dunăre. 

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Wikis spune

    Acum, ministrul apararii nationale s-a deplasat in regiunile din vecinatatea Ucrainei si descopera elemente similare dronelor. Aceasta preocupare a ministrului pentru apararea frontierei nationale arata grija fata de securitatea tarii noastre si ca se ia in considerare orice eventualitate de a se opri orice amenintare exterioara. Presedintele Klaus Iohannis a luat masurile militare necesare pentru a proteja Romania de orice eventualitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate