„Make Romania Great Again”/ Vizita la Casa Albă a președintelui Iohannis

1

Ce președinte din estul Europei și ce lider politic din România nu și-ar dori să primească recunoaștere de la cel mai puternic om din lume, președintele SUA? Ei bine, Klaus Iohannis a reușit acest lucru, și nu o singură dată, ci de două ori.

Recent desfășurată, ultima sa vizita oficială la Casa Albă a pus România într-o lumină favorabilă la nivel internațional, întărind convingerile că țara noastră joacă un rol important pe harta lumii. Și nu în orice domenii, ci în puncte cheie precum securitatea energetică sau apărare- armata și cibernetica.

Mai mult, SUA- prin vocea președintelui Donald Trump- au dorit o consolidare a cooperării cu țara noastră pe aceste domenii. Abordarea americanilor a relației cu România s-a dovedit a fi una foarte serioasă, ținând cont că, la întâlnirea de la Casa Albă, au participat și reprezentanți  importanti ai Guvernului, precum secretarii Apărării și Energiei.

Dincolo de însăși realizarea vizitei, președintele Klaus Iohannis a atins astfel importante obiective pentru România. De exemplu, declarația comună privind întărirea relaţiilor România – SUA., ce include declararea Mării Negre ca fiind de „importanță strategică”. Consolidarea parteneriatului dintre cele două țări. Cooperare economică. Sprijinul pe care Statele Unite îl promite pentru ca românii să poată beneficia de  Programul Visa Waiver în conformitate cu cerinţele legislaţiei SUA. Și, nu în ultimul rând, angajamentul președintelui Iohannis și al omologului său față de statul de drept și justiția independentă- o dovadă că lupta deja începută în țara noastră este apreciată și are parteneri internaționali de nădejde.

La Casa Albă, Klaus Iohannis nu și-a făcut țara de râs, cum o fac alții în diverse împrejurări.

La Casa Albă, Klaus Iohannis a susținut ferm interesele României.

Și a reușit să obțină nu doar promisiuni pentru țara noastră, ci și declarații scrise negru pe alb.

La Casa Albă, președintele Klaus Iohannis a primit confirmare de la însuși președintele SUA că, prin implicarea oamenilor competenți, mai există speranță să „Make Romania Great Again”.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Leo Taxil spune

    Serios??? Adevărul trist e că Donald i-a poruncit lui Iohanis ce are de făcut, iar Iohanis n-a obținut nimic, nici măcar promisiuni de ridicare a vizei!!! Mai informați-vă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate