Mâine, șeful NATO vine în România, la baza militară unde au fost dislocați 1000 de militari americani

0

Aseară au ajuns în România primele convoaie cu tehnică militară SUA. Primele elemente de tehnică militară ale detașamentului SUA care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar au intrat în țara noastră pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad. Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare trebuie să ajungă la Mihail Kogălniceanu pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – Mihail Kogălniceanu.

Mâine, 11 februarie, președintele Klaus Iohannis va merge în vizită la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu din Constanța, împreună cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, unde vor avea loc convorbiri tête-à-tête. Evenimentul este urmat de convorbiri oficiale, întâlnire cu militarii dislocați în bază și o conferință de presă comună Klaus Iohannis și Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg.

Săptămâna trecută, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că desfăşurarea de trupe rusești în Belarus, ţară vecină cu Ucraina, este cea mai importantă realizată de Moscova de la încheierea Războiului Rece, precizează MApN.

În contextul în care tensiunile rămân mari din cauza acumulării de trupe ruse de la graniţa cu Ucraina, NATO ia în considerare o postură militară pe termen lung în estul Europei pentru a-şi întări apărarea, a declarat, luni, secretarul general Jens Stoltenberg.

Ca parte a efortului de a demonstra angajamentul față de aliații NATO și de a descuraja agresiunea din partea Rusiei, Statele Unite repoziționează în România un batalion Stryker de aproximativ 1.000 de militari americani, aflați deja în teatrul de operații din Europa. Regimentul 2 Cavalerie (infanterie mecanizată), unitate staționată la baza Vilseck, din Germania, va disloca o unitate de forțe armate întrunite, dotate cu vehicule de luptă blindate pe roți, pentru a descuraja agresiunea și a consolida capacitățile de apărare în statele aliate din prima linie, în această perioadă de risc sporit. Aceste forțe vin în completarea celor peste 900 de militari americani care se află deja în România în cadrul sistemului obișnuit de rotație.”, se arată într-un mesaj transmis de MApN.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate