Maia Morgenstern, recital de excepție la Piatra-Neamț

3

Miercuri, 11 ianuarie, sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean s-a dovedit neîncăpătoare pentru publicul venit să asiste la recitalul de poezie susținut de actrița Maia Morgenstern. Manifestarea culturală derulată în cadrul proiectului „Eternul Eminescu” și perpetuat în timp de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ s-a dorit o omagiere a celui care este considerat, pe drept cuvânt, Poetul naţional. Colajul de suflet şi poezie oferit de minunata actriță a fost întregit de pasajele muzicale interpretate de pianistul Adrian Stroici.

”Pentru mine, Mihai Eminescu este o cercetare permanentă. Avem impresia că îl știm, însă de fiecare dată când facem minimul efort de a-l înțelege cu inima și sufletul, să vezi unde-i verbul și unde-i subiectul, poate fi un exercițiu extrem de util pentru fiecare dintre noi.  Descoperi sensuri, ca un copil care se bucură că a înțeles ceva.  Nu-i mare filozofie, nu sunt un exeget, nu sunt un cercetător, pur și simplu rimează ceva, vibrează ceva în mintea, în sufletul meu. Mă aproprii cu pași mici, timizi, de opera lui Mihai Eminescu. […] Eminescu a scris pentru oameni, pentru noi, pentru cei ce o să vină.”, a declarat actrița Maia Morgenstern.

Publicul a plecat acasă cu o stare de spirit înălțătoare, renumita actriță reușind să încânte publicul cu rafinamentul și sensibilitatea interpretării.

„Pe Maia Morgenstern am văzut-o prima dată (la Piatra-Neamț) în „Patima Roșie”, de Mihail Sorbu. Astăzi am avut ocazia să ascult poezii care nu se recită atât de des. Sunt doar câteva care sunt recitate la acest gen de activități, care se regăsesc și în manuale. A fost o selecție inedită de poezii.” a declarat muzeograful  Florentina Buzenschi.

A fost un eveniment de excepție, cu o selecție de poezii bine alese.

„Ne-am dorit să rămânem pe aceeași linie, pe care am început-o în urmă cu câțiva ani. Anul trecut l-am avut pe actorul Dorel Vișan, iar anul acesta a fost draga noastră Maia.  Când am luat legătura cu dumneaei, în decembrie, a fost foarte încântată de propunere. Își dorea să ajungă la Piatra-Neamț. În ceea ce privește selecția poeziilor a fost o colaborare între Centru, colegii mei și doamna Maia Morgenstern. Au fost poezii deosebite, mai puțin cunoscute, ca să nu fie același recital eminescian cunoscut de toată lumea.”, a menționat Carmen Nastasă, directoarea Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. legio spune

  Ptr comemorarea marelui poet MIHAIL EMINESCU, bunul simt ne ,,sfatuia” sa invitam un actor sau actrita de origine romana si ar fi fost suficient sa recite DOINA ! Se putea aminti si ceva din publicistica acestui mare om.

  1. john jalea spune

   legio, nationalism = prostie; antisemitism = prostie (asta prin definitie, nu trebuie explicat nici macar prostilor).

   Dar sa nu stii cum il cheama pe Eminescu (si nu zic de numele Eminovici, zic de prenume), iar asta sa nu te impiedice sa-ti dai cu parerea, ce-o mai fi?

   1. legio spune

    Asta este nationalism ,ai ceva impotriva ? Poetul MIHAI EMINESCU este poetul nostru national , citeste DOINA si dupa aceia spune tu EMINESCU , nationalism =prostie, antisemitism=prostie, dupa aceia citeste vol IX cu publicistica lui EMINESCU intre anii 1870-1877 si dupa aceia mai scrie . Despre greseala mea nume , oricine poate face o asemenea greseala din diverse motive ,cei ce nu au argumente se se agata de asa numitele greseli. Vezi si cu ochii inchisi ce ne-au lasat cel putin in Moldova , alogenii si multiculturalismul sau ai calcat si tu intr-un scuipat de globalist si te-ai luminat asa deodata , adu-ti aminte de cominternistii,sau globalistii Ana Pauker,Vasile Luca , Chisinevschi,Nicolski, Sasa Barladeanu,Brucan,Dobrogeanu Gherea,Teoharii Georgescu, Valter Roman ,Adrian Severin si daca vrei iti mai dau nume de ,,globalisti ‘ de astia cate vrei, asa ca sant mandru ca sant considerat nationalist iar in familie am avut destui care si-au lasat sangele ptr acesta tara si care au facut ani multi de inchisoare ptr tara asta .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate