Mai puține drumuri la ghișee, prin digitalizarea serviciilor oferite de Primăria Piatra-Neamț

0

Primăria Piatra-Neamț a creat o nouă platformă pentru accesarea unei game  largi de servicii care până până acum puteau fi accesate doar prin prezența fizică, la ghișee.

Platforma pspo.primariapn.ro oferă 33 de servicii publice, la un click distanță, printre care: eliberare certificate de urbanism și autorizații de construire și desființare, sesizări, petiții, informații de interes public etc. Pentru a beneficia de aceste servicii este suficientă simpla creare a unui cont pe noua platformă.

„Timpul este o resursă importantă, de aceea trebuie gestionat cât mai eficient. Noua platformă creată face parte din procesul de digitalizare a instituției, pentru că îmi doresc ca pietrenii să nu mai fie nevoiți să vină la sediul primăriei, ci să beneficieze de servicii de calitate, din fața calculatorului. Relația dintre primărie și cetățeni trebuie să fie una cât mai eficientă, prin accesabilitate la servicii și reducerea birocrației”, a precizat Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Noua platformă creată de Primăria Piatra-Neamț se adaugă aplicației Ghișeul.ro, unde se pot plăti taxele și impozitele locale, alte taxe și de unde se poate obține și certificatul de cazier judiciar, online.

Precizăm că persoanele fizice și juridice care își plătesc taxele și impozitele locale anuale, până la 31 martie 2023, impozitul datorat pe tot anul pe clădiri, terenuri și mijloace de transport, benefiziază de bonificații după cum urmează:

  • 10% pentru plata online efectuată pe www.primariapn.ro, www.pspo.primariapn.ro, www.ghiseul.ro și aplicația Ghișeul.ro;
  • 8% pentru plata în numerar, prin POS sau prin ordin de plată/internet banking/foaie de vărsământ.

Pentru cei care doresc să plătească taxele și impozitele locale prin intermediul noii platforme, pspo.primariapn.ro, facem precizarea că este necesară introducerea codului numeric personal care oferă acces la rolul nominal unic și, în continuare, deplasarea o singură dată la Biroul de Relații cu Publicul al Primăriei Piatra-Neamț pentru validarea identității. Pentru toate celelalte tipuri de servicii oferite nu este necesară deplasarea la sediul Primăriei.

Biroul Comunicare

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate