Mai penal de atât nu se poate! Au falsificat voturile consilierilor locali și au aprobat bugetul comunei Bârgăuani!

2

Vă spuneam recent cum Prefectura Neamț se face că nu vede modul grosolan în care se încalcă legea la ședințele de consiliu local din comuna Bârgăuani. (click aici pentru articol)

La sesizarea unui consilier local către Prefectura Neamț în care se reclamă că ședința nu s-a desfășurat legal, Prefectura a emis un răspuns care ar trebui ca în 24 de ore de la publicarea prezentului articol să ducă la deschiderea unui dosar penal poate chiar și la la descinderi la primăria Bârgăuani.

ÎN ATENȚIA ORGANELOR DE URMĂRIRE PENALĂ! Actele referitoare la votarea bugetului comunei Bârgăuani au fost falsificate, iar prefectura le-a avizat de legalitate.

După cum vedem în răspunsul prefecturii, se spune că bugetul a fost votat în unanimitate de toți cei 12 consilieri. FALS!

Iată ce declară consilierii care apar în acte că au votat bugetul.

Irimia Mircea, consilier ALDE : Eu știu că m-am abținut. Marin de la PNL a fost contra. Nu mai știu cum a votat Oprișan.

Oprișan Milu, consilier PNL : ”Eu m-am abținut.”

Voroneanu, consilier PNL : Eu am fost împotrivă. Nu au mai votat bugetul colegii de la ALDE și de la PNL. De la mine încă unul, Oprisan…

Așadar, în ședința la care s-a interzis presei să filmeze, unii consilierii care NU au votat bugetul apar în acte că au votat pentru. Ce ar putea fi mai penal de atât? Cam de ce mai are nevoie Prefectura să dispună de urgență refacerea ședinței înainte ca infractorii să fie preluați de organele de cercetare penală și bugetul primăriei să rămână în aer?

De asemenea, în actul emis de Prefectură, probabil în baza falsurilor primite de la primăria Bârgăuani, se spune că toți oamenii prezenți la ședință au fost lăsați să vorbească, lucru FALS. Nu doar că nu au fost lăsați să vorbească, dar au fost și loviți când au insistat să vorbească.

Iată câteva declarații de la aceștia.

Sechel Mihai : ”Eu am o cerere facuta, un apel semnat de oameni ca sa imi dea niste materiale pentru scoala, cu numar de inregistrare si nu mi-a dat raspuns nici acum. De vreo 3-4 luni e facuta. Am copie dupa ea.
Am vrut sa intreb in sedinta de ce nu mi-a dat raspuns, caci eu stiu ca in termen de 30 de zile trebuie sa imi dea un raspuns secretarul. Pana la urma a iesit scandal si am luat si bataie.
M-am certat cu viceprimarul si pana la urma a dat in mine. Trei palme am luat de la viceprimar.
A plecat, nu a vrut sa mai stea, asa ca m-am dus la secretar si l-am intrebat ” Domnule secretar, care e treaba cu cererea mea? De ce nu mi-ati dat raspuns in termen de 30 de zile?” ” Nu, ca cererea nu a ajuns la mine”. Ma duc la Schiopu si il intreb ”Unde e cererea mea? ”Nu, că e data la secretara!”  ” Hai la secretara” L-am luat si cand ma duc la secretara, nu e la ea. Hai sa vedem la contabila. Ma duc la contabila, ” Mai, nici la mine nu a ajuns”. Apoi l-am intrebat pe Schiopu ”Ce ati facut cu ea? Unde e cererea? Trebuia sa imi dati raspuns in termen de 30 de zile daca e alba sau e neagra.” Si nu mi-a dat raspuns nici in ziua de azi. 

Dabija Nelu : ”Cand ati fost dumneavoastra si nu v-au lasat sa filmati, am vrut sa spun ca pe drumul nostru de la Palazu, in doi ani de zile, nici un balast nu s-a adus. Dar daca nu m-au lasat… si mai este un pod, daca mai vine o apa cum a fost aseara, jumatate de sat e rupt, nu mai putem trece.
Da, nu m-au lasat să vorbesc ca au suspendat sedinta.
Dupa ce a inceput scandalul, ca l-a batut pe Sechel. Cand sa luam si noi cuvantul a suspendat sedinta. Voiam sa vedem si noi daca mai fac drumurile, nu le mai fac.

Mihai Clopotaru : Nu am fost lăsat să vorbesc. Pai nu, caci daca au inchis sedinta si au plecat, nu ne-a lasat sa vorbim. Cu cine sa vorbesti? Cu gardurile?
Erau probleme si de drumurile alea care fac legatura intre Chilia, drumul care face legatura cu Piatra, drumul judetean… nu aveai cu cine vorbi. Dupa aia voiam sa discut si sa intreb ce s-a rezolvat cu banii pe care i-au bagat in acel veceu care nu poate fi folosit, adica erau probleme de ridicat si nu aveai cum.
Petrica Schiopu. A spus ” inchide sedinta”, s-au ridicat si au plecat.

Deci, să recapitulăm. ÎN ATENȚIA Prefecturii Neamț și a organelor de urmărire penală:

 1. S-a interzis filmarea ședinței care este publică prin lege iar din acest articol este evident și de ce s-a interzis.
 2. S-au falsificat procesul verbal al ședinței și toate actele legate de desfășurarea votului la proiectul de buget al comunei Bârgăuani.
 3. Oamenii din comună care voiau să vorbească la punctul diverse nu au fost lăsați să vorbească iar cine a insistat și a ridicat vocea a fost agresat fizic.

Este suficient ca Prefectura să dispună reluarea ședinței și să sesizeze de urgență organele de urmărire penală?

Așteptăm cu interes să se anunțe refacerea ședinței și supunerea din nou la vot a bugetului comunei Bârgăuani în condiții de legalitate cu un reprezentant al Prefecturii de față și desigur cu permiterea filmării ședinței.

Iosub Robert

P.S.: Și încă nu ați văzut nimic din ce se întâmplă în această comună. Va urma…

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
 1. Schroder Emi spune

  Cine e viceprimar acum la Bargauani ? Ca inainte sarea la bataie paznicul ala devenit peste noapte viceprimar.

 2. Costel spune

  Lasati domnule Iosub ca doamna prefect isi arata muschii numai pe la Roznov sau pe unde nu sunt primari PSD.
  Sper sa nu cenzurati si acest coemntariu ca pe toate celelalte care fac referire la doamna Soroceanu. Nu ca m-ar mira…

  ADMIN: Comentariu de la persoană bolnavă de dat m**e. Doamna prefect a fost și la Bargauani la ședință și a arătat mușchii dacă nu știați….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate