MAFIA DIN SĂNĂTATE: Dacă reclami un medic pentru malpraxis trebuie să plătești minimum 3.000 lei

9

Ce nu prea se spune public în România dar funcționează de peste 10 ani și ar trebui modificat, este faptul că reclamarea pentru malpraxis a unui medic este concepută în așa fel încât să nu fie accesibilă oamenilor nenorociți prin spitale sau celor cărora le mor rudele cu zile din cauza unui medic.

Orice reclamație ai face și oricât de evidentă ar fi greșeala medicală, comisia pentru malpraxis, care analizează reclamația, are nevoie de o expertiză făcută de un medic expert. Expertiza trebuie plătită de cel care reclamă. Cea mai ieftină expertiză este 3.000 lei și comisia o poate refuza și să te pună să mai plătești încă o expertiză.

În cazul în care cel care reclamă este dispus să scoată din buzunar miile de lei, urmează un ping-pong de ani de zile în care medicii care ar trebui să își dea cu părerea refuză pe rând și trebuie reluată procedura de la capăt până ce se satură reclamantul.

Deci reclamarea unui medic pentru malpraxis în România funcționează doar în teorie. În realitate, un medic poate să te opereze în lift, să îți taie din greșeală altceva, să uite în tine scrumiera și să facă ce vrea el. Șansele să ajungă o reclamație de malpraxis să producă efecte sunt aproape nule.

Iosub Robert

9 Comentarii
 1. Stan Patzitu spune

  Si daca tot vorbim de mafie, sa știți că se aplică omerta.

 2. gigi spune

  …romanii isi merita soarta, cu varf si indesat….mai cititi istoria frati romani!…deci, tiganeala romaneasca este o certitudine si un viitor stralucit…vorba lui Caragiale: hai sictir!

 3. Marius spune

  Masura este in regula daca cel care plateste suma si o poate recupera atunci cand sesizarea se dovedeste intemeiata( nu neaparat sa aiba castig de cauza). Asta ar descurja depunerea abuziva de plangeri. Totusi se intruneste o comisie care este platita tot din banii sistemului. La fel era cu licitatiile de la autostrazi. Cel care pierdea depunea contestatie si se bloca totul cativa ani fie ca ave dreptate sau nu. De cand se plateste contestatia si risti sa pierzi banii daca este neintemeiata parca s au mai linistit. Rau asa rau si fara.

 4. Dana spune

  Din pacate asa e,si multi nu avem curajul necesar pt ca niciodata nici unul nu va pati nimoc.colegiul ii apara,DSP ii apara ..toti sunt colegi intre ei.Acum nedreptatea e si mai mare pt acum au salarii ca afara iar in Piatra din pacate daca te internezi si n ai bani pleci in 4 scanduri acasa.Si la capitala e tot la fel …singurii medici din tara care nu conditioneaza actul medical e Targul Mures…Si nimeni nu va lua niciodata atitudine!

 5. Elena spune

  Stomatolog, care vine din Iași operează. .. ia 700 lei te infectează. ..Mai vrea 300 lei, te amână pentru când mai are și alți pacienți, că nu vine de la Iași , numai pt tine. .. problema e ca nu da chitanță și nu ai justificare! La o lucrare de aproape 10000 lei am primit o chitanță de 350 lei și una de 400 lei. Lucrarea nu poate fi folosită și este lucrată oribil. .. Nea păcălit că face lucrarea prin CNSS. .. Și a tratat un singur dinte prin CNSS, 32 lei.

  1. Paraschiva spune

   Aveti dreptate,ma regasesc in aceasta situatie.

 6. Deak spune

  Asa e,tre sa sari cu banul peste tot ca sa ti se faca dreptate,si ca la sfarsit drept rasplata primesti o clasare la dosar ca deee dl doctor a sarit cu miile de euro ca sa isi acopera greseala sau bataia de joc mai bine!

 7. Dr Hulk spune

  Domnule doctor ați auzit de „ochi pt.ochi” gratis ?

  1. Tudor spune

   Ba. Bine că Nu , Ultima oară la Craiova cu autoturismul în UPU , ideea e că Nu se poate ca toate Gresiile ,Culpele sa fie numai pe pacient .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate