”Mă temeam de hoții. Acum mă tem de perceptorii de la primărie”.Taxe și impozite locale – mai rău ca la cămătari

4

”Mi-au luat banii puși deoparte pentru înmormântare ăștia de la primărie” ne-a povestit o bătrână care rămasă singură cu o pensie de 580 lei, s-a trezit că i-au fost luați din bancă banii puși deoparte pentru înmormântare de către Direcția de taxe și impozite a municipiului Piatra-Neamț.
”Nu am mai plătit impozitul la casă și teren că nu am de unde. Am 580 lei pensia și 350 costă doar medicamentele. Am dat pe lemne și nu mai aveam de medicamente și am mers la bancă să scot din banii puși deoparte pentru înmormântare și mi-au spus că au fost luați de primărie pentru ca eram datoare la taxe.”, a mai spus femeia.
Bătrâna a refuzat orice ajutor zicând că acum asta e, va mai strânge cât va mai putea pentru înmormântare și o să-i țină în casă. ”Mă temeam de hoții care intră în casă, de frica lor am pus banii la bancă. Acum mă tem mai tare de perceptorii de la primărie” .

Dacă ai o firmă și nu îți achiți datoriile la stat ți se blochează conturile firmei și ți se percep penalități.

Dacă ești persoană fizică și ai datorii la întreținere, prieteni, telefon etc. ești dat în judecată și după ce pierzi procesul este numit un executor judecătoresc care trebuie să recupereze banii, dar nu mai mult de 30% din veniturile lunare pe care le ai.

Dacă ai împrumutat bani de la bănci și nu-i mai restitui ești de asemenea dat în judecată și după ani de zile se ajunge să fii executat și să ți se ia casa sau bunurile cu care ai garantat sau maximum 30% din veniturile lunare pe care le ai.

Dacă ești dator la interlopi sau cămătari ești de asemenea acționat în judecată și executat silit sau dacă nu ai bunuri trimit recuperatorii să te terorizeze.

O singura instituție este mai sălbatică decât toți la un loc. Cei de la Taxe și impozite locale Piatra-Neamț. Orice datorie ai neachitată îți blochează cardurile și conturile de persoană fizică de peste tot, fără niciun proces, executor sau posibilitate de eșalonare și își iau integral dacă se poate toată pensia, salariul sau chiar ajutorul de persoană cu handicap. Nu contează că e vorba de un bătrân care are pensia de 400 lei pe card, o femeie care e în spital, un om bolnav de cancer cu 300 lei printr-un cont, un copil rămas orfan… nimic nu contează. Ți se blochează contul unde ai pensia, salariul, banii de medicamente sau de înmormântare și ești deposedat de suma pe care o datorezi fără nicio decizie judecătorească sau alte discuții.

O atitudine absolut sălbatică să blochezi conturile unor categorii sociale defavorizate și să le iei cu ”japca” banii strânși de înmormântare bătrânilor în condițiile în care municipalitatea a cam sărit calul cu majorarea impozitelor și în urma colectării cu ”japca” nu se văd rezultate deosebite.

Iosub Robert

P.S.: Înainte de a scrie acest articol am sunat și la alte primării care au spus ca aplică astfel de metode doar în cazuri extreme cu peste 5 ani de datorii. Chiar un primar ne-a spus. ”Haideți, dom’le, să fim serioși. Dacă am face ca la Piatra am lăsa jumătate de comună fără pensii”.

În realitate așa este legea, foarte proastă, iar cei care o aplică își dau și ei seama ca e cam abuzivă și în loc să aibă un comportament cât mai uman ei aplică totul cu exces de zel.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Radu spune

  Personal, am un SRL si m-am trezit cu contul blocat pentru o datorie de 120ron.Da,daca mergea treaba probabil as fi avut bani in cont si nu se intampla. Acum, eu intreb,de ce nu esti avertizat innainte ca ai datorii!? Este normal sa iti vina in posta ca esti executat silit, da, interesati-va, esti executat silit pentru ca ai intarziat 1 sapt.plata?nu mai spun de mafia si birocratia cu care te lovesti cand lucrezi cu statul, mai exact cu cont in trezorerie.Nu stii cand iti intra baniii, daca intra platesti restante din ei si din cont si de la ghiseu, deci de 2 ori si nu iti mai dau banii innapoi desi greseala e a lor, eu am patit in 2018 si nu mai spun de nesimtirea cu care esti tratat la ghisee, lipsa de informare la finante, nu exista un pct de informare asupra mijloacelor de constrangere birocratice. Sincer, cred ca tot sistemul e facut sa te puna la pamant, daca esti mic nu ai nici o sansa sa faci o afacere in tara asta.

 2. EUGEN spune

  Sa nu fie cu Supărare , Batrana ca bătrâna, nu știe , nu are acces ,Dar ceilalți oameni oare? NU pot și Ei lua exemplu lui Domn Darius V , eminența cenușie din spatele palatului Victoria , care a spus , declarat Singur Că El personal Nu are ; carduri ,conturi ,etc Tot El este cel care a adus în discuție Lăcomia băncilor legat de bănuții dintr un Cont care s au evaporat ,, mâncat,, Cum spunea dumnealui. DECI Soluția e oferita , sugerată chiar de un Om , Cetățean cu legături la guvern . Așadar o portiță este ca in multe cazuri. După cu TOT Respectul Dar legat de Telefon , este , sunt niste prevederi Cum că Nu mai pot sa te Hărțuiască, pe lângă faptul că D zeu sa l Ierte ! Av CERVENI a decedat , iar telefonul merge foarte bine și pe Cartela , DACA Nu mă înșel a fost și un caz cu un avocat de la Noi din P NT care era tepuit de cei cu Roșu , Nelimitat ,cazul a fost și în presă , ori daca unii s au Sălbăticit Alții de ce ar avea Simt de Răspundere ? Oare .
  .

  1. Constantin spune

   In limba vordesti tov,nu se intelege nimic……

 3. AntiProşti spune

  Şi asta nu e tot.

  Aceeaşi instituție a primăriei ia banii de mâncare ai copiilor.

  Dacă ai rămas fără serviciu şi nu ai avut bani să achiți taxele şi impozitele, primăria îşi ia banii din alocațiile copiilor.

  Ce spuneți despre asta? Cât de ticălos să fii?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate