Lupi surprinși de camerele de monitorizare, pe Masivul Ceahlău

4

lupiAVPS Lupul Cenușiu monitorizează cu camere de supraveghere fauna sălbatică de pe fondurile de vânătoare din zona Masivului Ceahlău. După ce au suprins un grup de urși pe Fondul cinegetic 17 Schit – Ceahlău (vezi mai multe aici: Au ieșit vestitorii primăverii în pădurile Neamțului), cei de la AVPS Lupul Cenușiu suprind din nou cu imagini cu lupi în căutare de hrană pe Masivul Ceahlău.

Lupul este astăzi specie protejată în România, dar acolo unde densitățile sunt mari și pagubele înregistrate de alte sectoare de activitate sunt deosebite, Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale aprobă recoltarea exemplarelor în exces. Lupul este protejat prin convenții internaționale, deoarece în Europa efectivele lui sunt în real pericol de dispariție. Prezent în multe dintre miturile și legendele românești, lupul a fost admirat și adorat pentru inteligența lui și modul în care vâna, dar, în aceeași măsură sau poate chiar mai mult, hulit pentru pagubele pe care le provoacă animalelor domestice și pentru concurența sa la vânătoare, conform rosilva.ro.

Sursa foto: AVPS Lupul Cenușiu

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Elena spune

  Ar putea fi ajutati iarna cu „ceva alimente”.par infometati,probabil intr-un anotimp mai blànd as putea spune superbe exemplare.frumoase fotografii oricum.

 2. dan spune

  Cred ca dupa cum e amplasata camera ….in lungul drumului forestier, se monitorizeaza mai degraba eventualii braconieri.
  La Ceahlau e plin de camere , bariere si daca treci pe langa… adio cauciucuri. E putin cam prea ” ca pe front” dar cred ca densitatea de animale salbatice e cea mai mare din judet.
  Extraordinare fotografii!!!

 3. Ioan Izariu spune

  SUNT INFOMETATI SEAMANA CU NISTE CAINI JIGARITI …..A RAMAS NUMAI NUMELE DE EI …

 4. D.j. Max Dragos spune

  am vazut la Agarcia!! un lup

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate