Au ieșit vestitorii primăverii în pădurile Neamțului

3

ursiUn grup de urși bruni a fost surprins în prag de primăvară în fotografiile realizate cu o camera de supraveghere în Fondul cinegetic 17 Schit (Ceahlău) gestionat de AVPS Lupul Cenușiu Neamț. Conform declarațiilor reprezentanților Asociației Lupul Cenușiu, urșii au ieșit în număr mare în această perioadă. Ieșirea lor este timpurie pentru această vreme și hrana e destul de puțină în pădure pentru animalele sălbatice, motiv pentru care s-a suplimentat hrana în punctele din păduri.

Conform Romsilva, în România, efectivele speciei de urs brun se ridică la circa 7000 de exemplare. Cum este și normal, greutatea corporală variază după anotimp, cea mai mare fiind toamna, înainte de a intra în bârlog, când ursul își adună rezerve de grăsime pentru perioada rece de inactivitate de peste iarnă. Cea mai mică greutate corporală o are primăvara, la ieșirea din bârlog și înainte de începerea vegetației. Este un animal fidel locului. Ursul nu este foarte sociabil, ducând o viață singuratică, cu excepția femelei cu pui, cum este cazul celei din fotografii.

Sursa foto: Lupul Cenușiu

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Elena Rusu spune

    Ii trezesc taietorii de paduri…

  2. Bogdan Bbu spune

    Daca mai taie bulangii padurile or sa se mute la oras

  3. Leneschi Bella spune

    Doar a venit primăvară și pentru ei gata cu hibernarea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate