Lucrările de reabilitare a Muzeului de Istorie și Arheologie Piatra-Neamț, realizate în procent de 90%

0

În cursul zilei de miercuri, 15 februarie, a avut loc o ședință de lucru la Consiliul Județean, convocată de președintele Ionel Arsene, subiectul fiind proiectul de reabilitare cu fonduri europene a Muzeului de Istorie și Arheologie Piatra-Neamț. Au participat reprezentanții constructorului, proiectantului, Consiliului Județean și Complexului Muzeal Național și dirigintele de șantier.

Clădirea muzeului este supusă unui amplu proiect de modernizare. În prezent, lucrările sunt realizate în procent de 90%, dar există unele aspecte de natură tehnică din cauza cărora apar întârzieri în finalizarea lor.

„Pentru a depăși aceste sincope am cerut o întâlnire cu toți cei implicați în derularea proiectului, pentru că trebuie ca la jumătatea lunii iunie să fie totul gata, iar până la finele lui septembrie să se rezolve și problemele ce țin de montarea expoziției permanente în săli, de către echipa de la Complexul Muzeal Național Neamț.

Am ascultat cu deosebită atenție fiecare dintre părțile implicate în derularea acestei investiții. Cert este că termenele pentru implementarea proiectului sunt fixe, programul prin care se asigură finanțarea se încheie la data de 31 decembrie 2023 și orice argumente ar aduce unul sau altul cu privire la execuția lucrărilor, nu e timp de pierdut. Le-am cerut participanților la discuție să facă absolut tot ce e posibil pentru ca intervențiile la nivelul construcției să se desfășoare în cele mai bune condiții și fără nici cea mai mică abatere de la cadrul legal! Valoarea proiectului depășește 20 milioane de lei, contribuția Consiliului Județean este de 2%, iar diferența este finanțare nerambursabilă. Vorbim despre o sumă semnificativă, care trebuie cheltuită eficient.

Vreau ca Muzeul de Istorie și Arheologie din Piatra-Neamț să fie obiectiv central pentru turiștii din țară și din străinătate și nemțenii interesați de cultură și de aceea urmăresc îndeaproape realizarea acestui proiect, unul dintre cele mai mari pe cultură derulat de Consiliul Județean, entitate în subordinea căreia funcționează Complexul Muzeal Național Neamț“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate