LPS Piatra-Neamț sărbătorește 60 de ani de existență

0

Muzeul de Istorie și Arheologie din Piatra-Neamț a găzduit astăzi o inedită manifestare prin care au fost marcați cei 60 de ani de succese ale Școlii Sportive din Piatra-Neamț.
În data de 15 noiembrie 1957 lua ființă secția sportivă ce a funcționat pe lângă Liceul „Petru Rareș”.
Cu această ocazie, oficialități, foști directori ai Școlii Sportive (așa cum era denumită odinioară instituția de învățământ), dar și actualii profesori, elevi, sportivi s-au reunit pentru a depăna amintiri și de a rememora clipele de glorie ale sportului nemțean.

„În deschiderea acestui moment aniversar, permiteți-mi să vă adresez un gând bun și <La mulți ani!>. Astăzi se împlinesc 60 de ani de existență a Liceului cu Program Sportiv Piatra-Neamț. Ne-am reunit foști și actuali dascăli, părinți și colegi ai generațiilor trecute, precum și cei care au adus și aduc cinste acestei unități școlare de prestigiu național. Pentru LPS Piatra-Neamț, scurgerea timpului a adus necontenite provocări și oportunități. Istoria școlii noastre stă sub semnul permanentei reinventări, a neîncetatei căutări în drumul către mai bine, a descoperirilor individuale, dar și a potențialului colectiv.”, a menționat Ovidiu Țoc jr., director LPS Piatra-Neamț.

Vasile Panaite, prefectul județului Neamț: Mă uit la dumneavoastră și îmi dau seama că ani la rând ați șlefuit caractere din lumea sportului. Mă simt onorat că m-ați invitat și vă mulțumesc că existați.

Octavian Bărbuleț Tărăntuș, din partea Consiliului Județean Neamț: Am onoarea să fiu astăzi lângă dumneavoastră și de a transmite mesajul președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. Felicitări pentru întreaga dumneavoastră activitate desfășurată în cei 60 de ani de existență, precum și pentru generațiile pe care le-ați format cu succes. Mult spor în continuare

Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț: Sunt bucuros să particip la această manifestare importantă pentru Liceul cu Program Sportiv din Piatra-Neamț. Cred că acest oraș ar fi fost mai puțin apreciat dacă nu era Liceul cu Program Sportiv, care să dea societății oameni talentați și sportivi. În anul 1957, la Piatra-Neamț, se năștea un liceu de care era mare nevoie, un liceu cu program sportiv. Felicitări tuturor pentru ce ați realizat de-a lungul timpului.  

Acestea au fost o parte din gândurile transmise de oficialități.

Manifestarea s-a încheiat cu vizitarea expoziției cu trofee din vitrina Liceului cu Program Sportiv, unitate de excelență a sportului, expuse astăzi la Muzeul de Istorie și Arheologie, gazdă de-a lungul timpului a multor expoziții temporare dedicate sportului nemțean.

  • Primul director al Școlii Sportive a fost profesoara Maria Săvinescu, care a înființat și antrenat prima echipă de volei fete în Piatra-Neamț. Cunoscuta profesoară, decedată recent, ocupă un loc aparte în cadrul expoziției, care va fi deschisă publicului larg pe tot parcursul acestei săptămâni.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate