Jandarmii nemţeni au fost alături de elevi în cadrul unor acţiuni de prevenire desfăşurate în şcoli şi în zona montană a Masivului Ceahlău

0

Jandarmii nemţeni au fost alături de elevi în cadrul unor acţiuni de prevenire desfăşurate în şcoli şi în zona montană a Masivului Ceahlău.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ a desfăşurat activităţi preventiv-educative în cadrul programului educaţional “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.
Aşadar, în perioada 08-13 noiembrie a.c., demersul jandarmilor nemţeni de a sprijini programul educaţional în cadrul proiectului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” a debutat la Şcoala Gimnazială nr. 5 din Piatra Neamţ şi a continuat la Şcoala Gimnazială Nicu Albu şi la Liceului Tehnologic Gh. Ruset Roznovanu din Roznov, acolo unde au fost prezentate diverse subiecte privind nerespectarea legilor ce sancţionează faptele de încălcare a unor norme de convieţuire socială, aspecte pentru prevenirea delincvenţei juvenile, a violenţei domestice, a absenteismului şcolar precum şi pentru prevenirea consumului de droguri şi alcool.
Pe parcursul întâlnirilor, cei aproximativ 200 de elevi au primit sfaturi preventive pentru promovarea unui comportament civic bazat pe respect reciproc, prevenirea şi combaterea violenţei, dar şi aspecte legate de cunoaşterea legislaţiei în domeniul respectării ordinii şi liniştii publice. În plus, elevilor le-au fost aduse la cunoştinţă principalele genuri de fapte cu caracter infracţional sau contravenţional, cauzele care favorizează producerea acestora, dar şi care sunt pedepsele prevăzute de lege în cazul săvârşirii acestor fapte. Pe lângă aceste aspecte, tinerilor le-a fost prezentată oferta educaţională a instituţiei şi posibilitatea acestora de a urma o carieră militară.
Tot la acest capitol se încadrează şi activitatea din perioada 11-12 noiembrie a.c., atunci când peste 40 de elevi băcăoani însoţiţi de 4 cadre didactice au străbătut muntele Ceahlău alături de jandarmii montani din Bicaz şi Durău. În cele două zile de weekend, jandarmii montani au fost alături de elevi atât în staţiunea Durău cât şi pe traseul turistic Durău-Cascada Duruitoare-Cabana Fântânele-Cabana Dochia-Lutu Roşu-Izvorul Muntelui, ocazie cu care elevii au învăţat care sunt regulile deplasărilor pe munte, cum trebuie să fie echipaţi şi ce trebuie să facă atunci cand se vor afla în situaţii dificile.
Activităţile au avut o altă modalitate de abordare, mult mai apreciată de elevi, iniţiindu-se discuţii într-o manieră deschisă pe subiectele de interes prezentate, în scopul familiarizării tinerilor cu rolul şi atribuţiile jandarmeriei, cu misiunile din domeniul ordinii şi siguranţei publice, dând astfel acestei întâlniri un caracter interactiv şi mai puţin formal.


Sursa: ZiarBicaz.RO

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate